HighSlide Mini Gallery ***Updated 12/08/12***

In this section you can share self-made extensions with other users of WYSIWYG Web Builder.

There are already more than 250 extensions available!
User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4168
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

HighSlide Mini Gallery ***Updated 12/08/12***

Post by BaconFries » Fri Feb 06, 2009 10:50 pm

***Updated 12/08/12***
Highslide Mini Gallery has now been updated to allow the following
Select either to use a thumbnail image or text to open the main gallery
Select opacity level for the background.
Select Transition Duration Specify the interval speed between images.
Select to show the image numbers along with the caption or not.
Select Display Fixed Controls When this is true, Highslide aligns subsequent slides so that the controls are in the same position for the next image.

As always please read the enclosed PDF before posting saying that it does not work.

Meets W3C Standards Image Image
Built with Extension Builder 2.0.2

***Updated*** 05/12/09***Updated***
Small update to allow users to set the speed of the "Expand Duration" of the gallery. There are two new variables added to the extension but I havnt been able to write these to the pdf yet..... I have written these new variables here for users to see how to use

Please note that this update only applies to WB6+ users


Name: Expand Duration
Description: Set the speed of the gallery to expand duration on page. (This is in milliseconds the higher the setting the slower it will expand in page)


Name: Restore Duration
Description: Set the speed of the gallery to restore duration on page. (This is in milliseconds the higher the setting the slower it will restore in page)


***Update***
I have been informed that this extension may not load in Web Builder 5.5.
5a this is no fault of the extension itself but due the version of Extension Builder I use to build extensions with so if you have had any issues loading this extension in version 5 this is the reason apoloigies to all who may have had this issue
***Update***


Maybe not a update but a new build... users can now select how many images they wish to add to page unlike before were it was fixed.
Users can now add a single thumbnail to page or have multiple single thumnail images displayed one by one or have multiple images getting displayed from a single thumbnail getting displayed in a gallery giving the option to have more than one multiple gallery on one page at a time

Image

Name: Highslide JS
Version: 4.0.11 (January 21 2009)
Config: default
Author: Torstein Hønsi
Support: http://highslide.com/support

Licence:
Highslide JS is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.5
License (http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/).
You are free:
* To use for personal use only.
* To copy, distribute, display, and perform the work.
* To make derivative works.
* Noncommercial.You may not use this work for commercial purposes personal use only.
* For any reuse or distribution, you must make clear to others the license
terms of this work.(See Above)
* Any of these conditions can be waived if you get permission from the copyright holder.

Your fair use and other rights are in no way affected by the above.
******************************************************************************/
Please vist the link below for more details on how to purchase commercial licence.
http://highslide.com

Download
Extension is available to download via the Extension Manager

Meets W3C Standards Image Image
Last edited by BaconFries on Mon Nov 29, 2010 8:02 pm, edited 24 times in total.

User avatar
me.prosenjeet
 
 
Posts: 1251
Joined: Mon Dec 24, 2007 1:50 pm
Location: Lucknow
Contact:

Post by me.prosenjeet » Sat Feb 07, 2009 1:48 am

Nice share....thanks :lol:

User avatar
zinc
 
 
Posts: 1514
Joined: Sat Dec 08, 2007 3:06 pm
Location: London, United Kingdom

Post by zinc » Sat Feb 14, 2009 3:25 pm

BaconFries, Thank you for such a swift action, Fantastic!!! Nice one.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4168
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Sat Feb 14, 2009 5:55 pm

No problems I now need to do this for all the other extensions but I will get round to it maybe tomorrow....

madjamonline
 
 
Posts: 55
Joined: Tue Jun 19, 2007 4:27 pm
Location: United Kingdom
Contact:

Post by madjamonline » Sat Mar 14, 2009 3:14 pm

That is a really good extension. Well done :wink:

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4168
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Sat Mar 14, 2009 3:19 pm

Thx madjamonline glad you like I have a couple more I want to release from HighSlide got them all running in on my PC just wantt o make sure they are ok before I get them out for use.

madjamonline
 
 
Posts: 55
Joined: Tue Jun 19, 2007 4:27 pm
Location: United Kingdom
Contact:

Post by madjamonline » Sat Mar 14, 2009 3:21 pm

Cool I would love to see them! :lol:

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4168
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Sat Mar 14, 2009 3:48 pm

I have already uploaded a couple there is the HS pdf and the vinmeo player
viewtopic.php?t=16974
viewtopic.php?t=17113

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4168
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Wed Mar 25, 2009 10:52 pm

Hi frankver you can use more than one gallery on your page if you visit the link below you can view this is a site of a WB user who has used the extension with more than one gallery...
http://www.wendytactuk.com/fotos/galerias.html

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4168
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Tue Sep 01, 2009 12:42 am

HighSlide Mini Gallery ***Updated01/09/09***
Updated You could say a rebuild of the old highslide.
Users can now add a single thumbnail to page or have multiple single thumnail images displayed one by one or have multiple images getting displayed from a single thumbnail getting displayed in a gallery giving the option to have more than one multiple gallery on one page at a time

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4168
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Sun Sep 27, 2009 6:26 pm

Hi ok these questions always gets asked....
1) Are you using a legal version of WB?
2) Are you using a demo version of WB??....
3) How many extension do you have already installed on your PC??
4) Are you using Vista/Windows 7??

1) If yes please ensure you are loading extension correctly to the correct folder see here how to install
viewtopic.php?t=7234
2) If yes extensions do not work in demo version
3) The Maximum extension allowed in WB5 in 50 remove one or two and try installing again
4) You need to run as administartor see here for
viewtopic.php?t=7234

At present I cannot check whether the extension works in version 5.5.5a as I no longer have it installed on PC but I can confirm the the extension loads without any trouble with version 6.12....

I will try to install version 5.5.5a on PC and try and see why it not working but if you can let me know what I asked it will help...

Update I have installed 5.5.5a on my PC and found no problem installing extension please check that you are following all of the above and let me know I have inserted a screen image showing WB 5.5.5a installed with the extenion

Image

User avatar
Eddy
 
 
Posts: 504
Joined: Tue Nov 27, 2007 1:52 am
Location: Nederland.

Post by Eddy » Mon Sep 28, 2009 12:39 am

Maybe this helps.
The extensions don't actually install unless your account is Run as administrator. They *seem* to install (and there are no error messages), but they don't appear in the toolbar.

You must give the user that runs 'webbuilder.exe' permissiions to access the folder that you want to save in.
So if web builder runs as administrator that you must give the administrator access rights to that folder.

Right-click the WWB icon and use "Run As Administrator".

Right-click the WYSIWYG Web Builder documents folder to change the permissions of the folder.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4168
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Mon Sep 28, 2009 1:01 am

Hmmm very strange... please try what Eddy has suggested and let us know I cant say for sure what is wrong but it may be done to the version of Ext Builder If I remember correct this version of the extension was made with Ext Builder 1.5 and the very fisrt was version 1.2 this shouldnt matter as I am able to get it to open....what I can do is this I will place a mediafire link to the original extension and you can try and see if you can install that..... for some reason I cant access my mediafire account at this time and as it getting late here in the UK I will get this done tommorrow afternoon. The only thing about the old version is you are limited to the amount of images you can install it is set at 20 per thumb this was one of the downside with the first version with the new version you can have 1 or as many as you like per thumb.....again sorry that you cant install but I will try and help as much as possible to get it working.... As always Eddy thanks for your input

User avatar
Eddy
 
 
Posts: 504
Joined: Tue Nov 27, 2007 1:52 am
Location: Nederland.

Post by Eddy » Mon Sep 28, 2009 4:25 pm

I have no other solutions than this:

1.Rightclick on the toolbox and click Reset toolbox.
2.Use Zipgenius ( freeware ) to unzip your zip file.
3.You can try a new install after removing first webbuilder.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4168
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Mon Sep 28, 2009 5:01 pm

Hmmm it got me baffeled too as I have installed backbox, highslideyoutube, highslideminigallery, and highslidegooglesearch. all are showing in toolbox and all are working as they should...strange why they are not showing in yours I cant say why your having this issue as you are the first to mention that they dont show in WB 5.5.5a and since its first release on Fri Feb 06, 2009 I havnt had any issues with it that werent fixed between then and now...not saying that your not having issues...for your infromation I have reposted the original version alongside the new version you can find that in the very first posting apart from what I have already suggested along with Eddy I dont really know why it not working with your version on WB 5.5.5a.... :roll:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests