WB 16 - HTML5 Video

All WYSIWYG Web Builder support issues that are not covered in the forums below.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/getting_started.html
WYSIWYG Web Builder FAQ
Post Reply
andyp
 
 
Posts: 276
Joined: Fri Aug 08, 2014 8:56 am
Location: Brighton UK
Contact:

WB 16 - HTML5 Video

Post by andyp » Fri Oct 09, 2020 7:52 pm

V16.0.3 (Oct 3 2020)


Having a problem with an embedded video

http://apgraphx.co.uk/vgtest/master1

Setting the video to auto play isn't working for me.

However setting it to show controls allows for video to be played.

Access to wbs file shown on test page

Thanks
Andy
Making mistakes....and still learning as I go along.. and very grateful to those who know far more than me... :)
http://www.apgraphx.co.uk

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 5055
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: WB 16 - HTML5 Video

Post by BaconFries » Fri Oct 09, 2020 8:07 pm

Auto play is blocked by many if not all browsers so settling the controls to show allows the user(s) to manually start and stop if they wish. It was implemented by Chrome first as it was deemed annoying to have to listen to audio they may not want to hear. A example of this was sites that use / have background music playing.

User avatar
Pablo
 
Posts: 22148
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: WB 16 - HTML5 Video

Post by Pablo » Fri Oct 09, 2020 8:09 pm

This has nothing to do with WB16.
Auto play standard HTML functionality. However, most browsers disable auto play when the video has audio.

andyp
 
 
Posts: 276
Joined: Fri Aug 08, 2014 8:56 am
Location: Brighton UK
Contact:

Re: WB 16 - HTML5 Video

Post by andyp » Fri Oct 09, 2020 9:03 pm

Thanks for the reply but the video does not have an audio?

However I have set it as a layer with the link to the video ;)

The only issue with that is that the layer is blank within the work space so have had to put a thin line around it... and its difficult to size up without the black sides showing....but nevertheless it works.
Making mistakes....and still learning as I go along.. and very grateful to those who know far more than me... :)
http://www.apgraphx.co.uk

Post Reply