MP4 video does not play

All WYSIWYG Web Builder support issues that are not covered in the forums below.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/getting_started.html
WYSIWYG Web Builder FAQ
Post Reply
jwellbelove
 
 
Posts: 44
Joined: Sun Jan 31, 2016 9:04 am
Location: Portsmouth, UK
Contact:

MP4 video does not play

Post by jwellbelove » Mon Oct 05, 2020 10:02 am

https://www.etlcpp.com/video.html

I have a video on this page that will not play correctly in any browser I have tried.

Edge does nothing at all.
Firefox plays the audio, but no video.
Google Chrome plays the audio, but no video.

The file name of the video is FB1Ad.mp4 (no spaces or non-ascii characters)

Any ideas on what may be going wrong?

User avatar
jerryco
 
 
Posts: 302
Joined: Fri Mar 27, 2009 2:42 pm
Location: Purmerend, Holland

Re: MP4 video does not play

Post by jerryco » Mon Oct 05, 2020 10:36 am

Perhaps the file is corrupt? What was the source material and can you export it again (with other software maybe) to see if it makes a difference?
// Love is the acceptance of nothing / So, you're here. Now dance.

/ You want RWD? Rotate your damn phone! //

jwellbelove
 
 
Posts: 44
Joined: Sun Jan 31, 2016 9:04 am
Location: Portsmouth, UK
Contact:

Re: MP4 video does not play

Post by jwellbelove » Mon Oct 05, 2020 10:49 am

The video is a part of a Facebook advert and plays fine online.
It also plays fine locally (but not as a local web page preview)

https://www.facebook.com/expertcpp/vide ... 9088932770

jwellbelove
 
 
Posts: 44
Joined: Sun Jan 31, 2016 9:04 am
Location: Portsmouth, UK
Contact:

Re: MP4 video does not play

Post by jwellbelove » Mon Oct 05, 2020 10:50 am

The video was created in Sony Vegas.

User avatar
Pablo
 
Posts: 22138
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: MP4 video does not play

Post by Pablo » Mon Oct 05, 2020 11:08 am

Note that the video will be published "AS IS". The software does not change it in any way.
So, if it does not play then the format is most likely not supported by the browser.

jwellbelove
 
 
Posts: 44
Joined: Sun Jan 31, 2016 9:04 am
Location: Portsmouth, UK
Contact:

Re: MP4 video does not play

Post by jwellbelove » Mon Oct 05, 2020 11:19 am

Thanks, I'll try rendering it with another mp4 encoder

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 5055
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: MP4 video does not play

Post by BaconFries » Mon Oct 05, 2020 11:23 am

On viewing the page source you are using the media player for playback. This is not ideal for all browsers with that said I would recommend that you change this and use the HTML 5 video instead and only use lowercase for naming of the file.

Post Reply