Editbox Conditions Not Working Properly

Issues related to forms.
Post Reply
sashtapu
 
 
Posts: 3
Joined: Mon Feb 22, 2021 4:14 am

Editbox Conditions Not Working Properly

Post by sashtapu » Mon Feb 22, 2021 4:34 am

Hi All,

I was facing issue inside my form, I had given conditions on two editbox username and password

In Username editbox I had given two conditions:
1] event = is empty, action = Disable, target = ebx_Password
2] event = is not empty, action = Enable, target = ebx_Password

In Password editbox I had given two conditions:
1] event = is empty, action = Disable, target = btn_Login
2] event = is not empty, action = Enable, target = btn_Login

Also I had noticed that whenever Iam giving the "Vaildations" in "Validate" Tab the conditions for Editbox are failing.

But even after this the conditons are not working as expected and value are getting entered in password editbox even if username editbox is
empty and login button is getting clicked even if password editbox is empty.

please help me on this topic!

User avatar
Pablo
 
Posts: 22983
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Editbox Conditions Not Working Properly

Post by Pablo » Mon Feb 22, 2021 7:03 am

To be able to help you, I need a demo project so I can see all your settings.

See also:
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=82134

sashtapu
 
 
Posts: 3
Joined: Mon Feb 22, 2021 4:14 am

Re: Editbox Conditions Not Working Properly

Post by sashtapu » Mon Feb 22, 2021 2:56 pm

Hi Pablo,

https://drive.google.com/file/d/1D3j74y ... sp=sharing

the above link contain the same sample project in which I'am facing issue.
Please check my setting in Validate and Condition tab of Both EditBoxes that is for Username and Password EditBox.

Thanks.

User avatar
Pablo
 
Posts: 22983
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Editbox Conditions Not Working Properly

Post by Pablo » Mon Feb 22, 2021 3:28 pm

I have found two issues:
- for the validation of the password field, you have used an invalid regular expression. This breaks the JavaScript.
- the 'Create a new account' button is a link. Links cannot be enabled/disabled. This only works for standard (form) buttons.
https://www.w3schools.com/tags/att_button_disabled.asp

sashtapu
 
 
Posts: 3
Joined: Mon Feb 22, 2021 4:14 am

Re: Editbox Conditions Not Working Properly

Post by sashtapu » Tue Feb 23, 2021 3:59 pm

Hi Pablo,

Thanks, the issue was Occuring due to custom validations being entered in my password Editbox.

Can you please show me how to add custom validations for password?

Thanks!

User avatar
Pablo
 
Posts: 22983
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Editbox Conditions Not Working Properly

Post by Pablo » Tue Feb 23, 2021 4:17 pm

I'm sorry, I cannot help you with custom regular expressions.
Hoover, this is standard JavaScript functionality so this is not specific to WWB.

Post Reply