Ajax Live Search Extension Updated 18/5/2010

In this section you can share self-made extensions with other users of WYSIWYG Web Builder.

There are already more than 250 extensions available!
User avatar
kevinp
 
 
Posts: 96
Joined: Wed Feb 21, 2007 2:51 pm
Location: Preston, Lancashire, England
Contact:

Ajax Live Search Extension Updated 18/5/2010

Post by kevinp » Wed Sep 02, 2009 8:47 pm

Hi

Ive updated my Live search Extension to now work with WB6. As you type in your search term results appear below it (Google Style).

You can see it working here in the top right corner named Quick Product Find. You can see another example here. Click 'Search by Keyword' on the menu or main page.

You can download the extension here
http://www.mediafire.com/?d36a368rh7kz0d9

The code is taken from a lesson at http://www.w3schools.com/php/php_ajax_livesearch.asp and is free to use.

I'll try to add a dataset within the extension asap.
Hope you find it useful
Last edited by kevinp on Sun Nov 21, 2010 10:59 pm, edited 15 times in total.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4162
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Wed Sep 02, 2009 9:20 pm

This is nice... :D could be very useful thanks for this....

jordan
 
 
Posts: 838
Joined: Tue Jun 26, 2007 1:56 pm
Contact:

Post by jordan » Wed Sep 02, 2009 10:28 pm

looks very nice and handy indeed ... thank you . :D .

User avatar
Eddy
 
 
Posts: 504
Joined: Tue Nov 27, 2007 1:52 am
Location: Nederland.

Post by Eddy » Wed Sep 02, 2009 11:59 pm

Nice search tool!

Please read this posting if you build extensions.
viewtopic.php?t=17899

Thank you.

User avatar
me.prosenjeet
 
 
Posts: 1251
Joined: Mon Dec 24, 2007 1:50 pm
Location: Lucknow
Contact:

Post by me.prosenjeet » Thu Sep 03, 2009 1:27 am

Is this a search engine in itself or uses "Live Search" like we were using Google otherwise?

User avatar
zinc
 
 
Posts: 1514
Joined: Sat Dec 08, 2007 3:06 pm
Location: London, United Kingdom

Post by zinc » Thu Sep 03, 2009 6:17 am

Kev;
This is very nice but is it poss to be able to go through the results as they appear using the keyboard (Arrows) I tried and it does not seem to like it.

haakoo
 
 
Posts: 233
Joined: Fri Apr 25, 2008 8:02 am
Location: Groningen/NL

Post by haakoo » Thu Sep 03, 2009 7:28 am

Actually i don't find this to be live search,
I would call this an autofill form.


Hans

User avatar
kevinp
 
 
Posts: 96
Joined: Wed Feb 21, 2007 2:51 pm
Location: Preston, Lancashire, England
Contact:

Post by kevinp » Thu Sep 03, 2009 11:04 am

I supose it is more like an autofill form really but it emulates the Live Search effect.

It currently only searches a predefined file as that has been my main use for it (as you'll see from the examples) but the possibility of searching the web would be an interesting option.

You can't currently scroll through the results with the keyboard due to the fluid way the info is presented but I'll look into it and see if it's possible. It would also be nice to have the chosen result placed in the Search Box on selection (for use on forms etc).

User avatar
kevinp
 
 
Posts: 96
Joined: Wed Feb 21, 2007 2:51 pm
Location: Preston, Lancashire, England
Contact:

Post by kevinp » Thu Sep 03, 2009 8:54 pm

Thanks for the error report. It seems my server had gone a bit strange. I was planning an update to re captcha and have done this tonight plus I've also improved the email format. I will update the forms so they don't lose data if a wrong code is input.
As for the home page link, that was entirely my fault.

Thanks again.

User avatar
kevinp
 
 
Posts: 96
Joined: Wed Feb 21, 2007 2:51 pm
Location: Preston, Lancashire, England
Contact:

Post by kevinp » Thu Oct 29, 2009 8:21 am

Hi

Not sure why this is happening, never come across it before. It actually sounds like a problem with the server and is most likely the result of something triggering a rule in the server's "mod_security" rules.

A quick way to resolve this is to put the following in a .htaccess file in your web site's /home/username/public_html directory:

Code: Select all

SecFilterEngine Off
This will disable mod_security for your domain.

You may have to contact your host in order to have this disabled.

Hope this helps

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 667
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Post by protectourlands » Fri Nov 06, 2009 9:26 pm

kevinp

Thank you for this extension. I can really use this. Any plans to soon add the capability to compse the xml list through the extension? This would really make the extension helpful.

User avatar
kevinp
 
 
Posts: 96
Joined: Wed Feb 21, 2007 2:51 pm
Location: Preston, Lancashire, England
Contact:

Post by kevinp » Sun Nov 08, 2009 9:38 pm

I am looking at updating with this functionality but just have'nt had the time lately. Its quite easy to do by setting the variable in the XML file but that would only give you a defined number of entries with no way of adding more. For this I would imagine you'd have to use the dataset option which I'm not totally familiar with just yet.

brassnugget
 
 
Posts: 39
Joined: Sun Feb 22, 2009 1:59 am

Post by brassnugget » Thu Mar 04, 2010 1:51 am

Great extension!!
You can't currently scroll through the results with the keyboard due to the fluid way the info is presented but I'll look into it and see if it's possible. It would also be nice to have the chosen result placed in the Search Box on selection (for use on forms etc).
Is this likely to be possible?

Also:

Have possible results displayed in list that has a scroll bar - for large numbers of results so the results list doesn't take up the whole page (maybe 4-5 results visable in the display box but can scroll down to view others)

Have the option to specify the number of characters typed into search box before results are displayed?

These changes would make your extension pretty much perfect for my site. Keep up the good work!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests