HighSlide JW Player ***UpDated*** 10/01/11

In this section you can share self-made extensions with other users of WYSIWYG Web Builder.

There are already more than 250 extensions available!
User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4237
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

HighSlide JW Player ***UpDated*** 10/01/11

Post by BaconFries » Sat Aug 08, 2009 9:40 pm

***Update 10/01/11***
Upadte to fix flv sizing

***Update 16/11/10***
Update to fix z-order position on page you can specify the order.

***Update*** 06/02/10
Minor update to fix video resize and just add the z-order size
example 3000, before you had to insert like this Example ;z-index 3000
just insert the size now....

***Updated 02/01/10***
Meets W3C Standards
Built with Extension Builder 2.0.2
Image Image

With this extension you playback flv files in JW Player (Longtail JW Player) that on click of a thumbnail image will open in a popup window similar to lightbox and play the video Screen shot below

Image

/******************************************************************************
Name: Highslide JS
Version: 4.0.11 (January 21 2009)
Config: default
Author: Torstein Hønsi
Support: http://highslide.com/support

Licence:
Highslide JS is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.5
License (http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/).
You are free:
* To use for personal use only.
* To copy, distribute, display, and perform the work.
* To make derivative works.
* Noncommercial.You may not use this work for commercial purposes personal use only.
* For any reuse or distribution, you must make clear to others the license
terms of this work.(See Above)
* Any of these conditions can be waived if you get permission from the copyright holder.

Your fair use and other rights are in no way affected by the above.
******************************************************************************/
Please vist the link below for more details on how to purchase commercial licence.
http://highslide.com

Download update from here
http://www.mediafire.com/?7pixhif9xhppdp3
Last edited by BaconFries on Mon Jan 10, 2011 9:07 pm, edited 10 times in total.

jordan
 
 
Posts: 844
Joined: Tue Jun 26, 2007 1:56 pm
Contact:

Post by jordan » Sat Aug 08, 2009 10:21 pm

:shock: is all I have to say. :shock: .
I will repeat this on all 3 new extension . simply . :shock: .
.... tzis is getting rediculiouzzz ... :wink: .
Making good websites is gonna become too easy pretty soon!

+ tnx for the update mail BaconFries.

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 719
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Post by protectourlands » Sun Aug 09, 2009 3:27 pm

This is going to be a very useful extension BaconFries. Thank you so much for working on this.

Is there a way to add turn on/off auto start?

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4237
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Sun Aug 09, 2009 5:10 pm

Evening protectourlands Yes it is possible I just havnt added this variable to the extension yet, I will add some more to extend the use of this extension. I will probally need to update the player I used if I want to add some of the newer features available, I have got a couple of other things I need to finish first but I will get around to sorting it out for the likes of autoplay etc....and will rpost asap....glad you like this it make a alterative to the original JW extension already available here

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 719
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Post by protectourlands » Sun Aug 09, 2009 7:14 pm

Fantastic! I really like Highslide, so this was a terrific idea.

I'm also having problems getting the thumbnail to view in front of a page background . It loads in, but gets buried behind the jpeg.

This is occurring in both FF and IE. The extension works fine if the background is blank or set up in the page properties. I am only running into this with a jpeg background. If I remove the jpeg from the page items list, the Highslide thumbnail shows and operates fine.

Anyone else having this problem?

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4237
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Mon Aug 10, 2009 10:56 pm

Hi protectourlands Ok I have just tried to see if I could get the error you are having and found everything works ok I inserted a jpg and gif background through page properties\formatting\image\gif \ok then drag the extension add the thumb and the main image and the flv f5 and everything displays as it should the thumb is on top of the background and when you open the highslide the main image gets displayed then click to play. I am not saying you are doing anything wrong....can you check that you are using a thumb and a main image if you just use a main and when you preview all you will see is a empty space were thumb should be as always I will help to get this sorted so you can use the extension as it should

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 719
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Post by protectourlands » Tue Aug 11, 2009 4:08 am

Hi BaconFries

Here is how it is happening. The first url test1 shows a page with a 994 wide jpeg image sent back as a background. The header and sidebar are each a masterpage object. When you first load the page, you will see the extension thumbnail appear, but the background jpeg quickly covers it when it loads in. The second url test2 is the exact same page without the jpeg image. The extension now shows and functions perfectly.

test1

test2

If I remove the masterpage objects from test1 and leave the jpeg background, the extension operates normally.

What do you think it could be?

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4237
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Tue Aug 11, 2009 11:14 am

Hi protectourlands I think it all down to the order of all objects on you page as you mention if you remove this image (img0057.jpg) the blue marble effect image from the masterpage then the highslide shows ...
I would try seeting the order of the highslide to the front and this should resolve the problem...I am going to build a test using all your images to see if I can get the same error as yourself and will post findings.

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 719
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Post by protectourlands » Tue Aug 11, 2009 3:37 pm

Hi BaconFries

The background jpeg is not a masterpage object. Only the header and side bars are master pages.

The extension is already in front of the jpeg, and appears as such when the masterpage objects are removed, leaving only the jpeg and extension. I've added other objects to the page and they appear fine over the jpeg background. It's only the extension that will not appear in front.

It is definitely a conflict with masterpages. When I remove the masterpage header and sidebar, then re-add all the objects individually not as masterpages, the extension appears in front of the jpeg and functions perfectly.

test 3

If you use masterpages, you should be able to duplicate this. Thank you for taking the time to look into it.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4237
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Tue Aug 11, 2009 5:56 pm

Evening protectourlands Ok I have built with masterpage and I do get your issue as you describe and it is related to the z-order of the Highslide extension even though you have placed it on top of the masterpage and the bg image it gets sent to the back of both of these, I can fix this by adding a z-order into the highslide script and repost but for now if you can try this if you save the page with highslide on and open the html with notepad, and look for what is below and change the z- order of the extension to 3001 the extension will come to the front as it should take a look at what it looks like before and after you can let me know if this sorts this for you.....

Before:
<!-- html -->
<div id="wb_video1" style="overflow:hidden;position:absolute;left:239px;top:232px">


After:
<!-- html -->
<div id="wb_video1" style="overflow:hidden;position:absolute;left:239px;top:232px;z-index:3001">

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 719
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Post by protectourlands » Tue Aug 11, 2009 10:35 pm

Hi BaconFries

I have an editor that allows me to change the code on the server, so I added the z-index attribute as you suggested and that did it! The extension now shows on top of the background, and functions perfectly. You can view this by trying the test 1 link again.

Nice work and thank you again for looking into this. I can really use this extension.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4237
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Wed Aug 12, 2009 11:22 am

Hi protectourlands Glad to have helped I will be releaseing a fix/update of the extension to allow yourself and other users to set the z-index if required later today appreciate that you like the extension and it useful to you... as always if there anything that can be added to it I will aslong as it is possible to do so....

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 719
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Post by protectourlands » Wed Aug 12, 2009 11:42 am

Fantastic!

Again, great work on this extension BaconFries. Till now I've been using popup javascript events to open the viewer. I much prefer Highslide. I'll be switching out 5 sites with it. Beautiful!

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 719
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Post by protectourlands » Thu Aug 20, 2009 3:51 am

I downloaded and tried the new version with Z index and it still does not work. The thumbnail is still hidden behind the background, and this time it is placed at the very top of the page. Here is the code line in the object html:

<div id="wb_video1" style="overflow:hidden;position:absolute;top:$TOP$px3000">

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4237
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Post by BaconFries » Thu Aug 20, 2009 10:28 am

Hi protectourlands looks like you have only gave the size ie 3000 it should look like this "z-index:3000" (without quote marks) take a look at what you posted and what I have done below that again if you need help post and I will see what the problem is... I might not answer straight away got a busy work load on but I have Forum open and reading when can and answer when can......

protectourlands
<div id="wb_video1" style="overflow:hidden;position:absolute;top:$TOP$px3000">

BaconFries
<div id="wb_video1" style="overflow:hidden;position:absolute;left:239px;top:232px;z-index:3000">

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests