Wat is het verschil tussen Web Builder en een HTML editor?

Veel gestelde vragen (en antwoorden) over WYSIWYG Web Builder.
Locked
User avatar
Pablo
 
Posts: 20499
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Wat is het verschil tussen Web Builder en een HTML editor?

Post by Pablo » Sat May 06, 2006 2:46 pm

Het idee achter deze applicatie is om de HTML code voor de gebruiker te verbergen. Web Builder is geen HTML editor, maar een HTML generator.
Je hoeft als gebruiker niet eens te weten dat er HTML bij komt kijken om een web site te maken. U sleept simpleweg de web elementen op de pagina, configureert de gewenste eigenschappen en de pagina is klaar om te publiceren.

FrontPage, Dreamweaver enz. hanteren een document (word processor) methode voor de layout, hierbij is het niet mogelijk om objecten te selecteren en ze op een exacte positie neer te zetten. In WYSIWYG Web Builder kun je d.m.v. drag and drop de objects positioneren waar je maar wilt. Waardoor je complete controle over de layout krijgt. Het is zelfs mogelijk objecten over elkaar heen te zetten, iets wat met 'traditionele' HTML niet mogelijk is.

Alhoewel Web Builder geen echte HTML editor is, kunt je wel HTML code toevoegen aan de pagina's.
Maar Web Builder kan veel meer dan dat. Zo kunt u banners, navigatiebalken, kant-en-klare javascripts en nog veel meer objecten toevoegen aan uw web-site, iets wat met veel HTML editors niet mogelijk is.

Zie ook:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/nl/import_html.html

Locked