Missing Menu

All WYSIWYG Web Builder support issues that are not covered in the forums below.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/getting_started.html
WYSIWYG Web Builder FAQ
User avatar
Starb7
 
 
Posts: 253
Joined: Tue Sep 05, 2006 12:35 pm
Location: Derbyshire

Missing Menu

Post by Starb7 » Thu Jan 09, 2020 9:29 am

Hi Pablo

I have a (standard, non responsive)site that I have been running for some years, <removed by OP> that uses an Master page for the main header which contains a menu for navigation. This page appears on all pages as the master and I have just done an edit and uploaded the site and the whole menu has disappeared. The header loads but there's no menu in it. If I look at the project, the master page is fine and it hadn't been altered. In case there were some ordering issue, I edited the master page and brought the menu to the top and re-published it, no effect.

It seems that the menu has either not loaded or there is an issue with that extension in the x64 bit version of 15.2.2

Can you help?

TIA
Last edited by Starb7 on Thu Jan 09, 2020 2:19 pm, edited 3 times in total.

User avatar
Pablo
 
Posts: 21544
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Missing Menu

Post by Pablo » Thu Jan 09, 2020 12:11 pm

I think it's related to your HTML settings.
Please set everything back to default in Tools->Options->HTML

User avatar
Starb7
 
 
Posts: 253
Joined: Tue Sep 05, 2006 12:35 pm
Location: Derbyshire

Re: Missing Menu

Post by Starb7 » Thu Jan 09, 2020 1:30 pm

Nothing has been changed and all settings there are "Default" - see here: <removed by OP>

Also, if other (unedited) pages work, why would that be an HTML issue?

Cheers
Last edited by Starb7 on Thu Jan 09, 2020 2:18 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Pablo
 
Posts: 21544
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Missing Menu

Post by Pablo » Thu Jan 09, 2020 1:51 pm

These are not the default settings.

Please uncheck 'Move JavaScripts to the page'.

User avatar
Starb7
 
 
Posts: 253
Joined: Tue Sep 05, 2006 12:35 pm
Location: Derbyshire

Re: Missing Menu

Post by Starb7 » Thu Jan 09, 2020 2:10 pm

I'll give it a go, but these settings haven't been altered for as long as I can recall.... fingers crossed!

User avatar
Starb7
 
 
Posts: 253
Joined: Tue Sep 05, 2006 12:35 pm
Location: Derbyshire

Re: Missing Menu

Post by Starb7 » Thu Jan 09, 2020 2:18 pm

Yep, that's sorted it, thanks. This must be something that has had an effect in v 15.2.2 because I have older versions installed too and they are set with that option ticked.

Q. Are there likely to be any other similar things that would be affected by an update? I know there's the update log and I do usually read that (the end bits to see what's changed) but never noticed any warning, etc.

Thanks, again, for your help.

Cheers

User avatar
Pablo
 
Posts: 21544
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Missing Menu

Post by Pablo » Thu Jan 09, 2020 2:26 pm

Some third party scripts (llke the menu) do not support this functionality. That is why the option is marked with 'use with caution'
This is unrelated to the update.

User avatar
Starb7
 
 
Posts: 253
Joined: Tue Sep 05, 2006 12:35 pm
Location: Derbyshire

Re: Missing Menu

Post by Starb7 » Thu Jan 09, 2020 2:33 pm

It must be related to the update as it works fine in 15.2.1 and that's the version I last updated the site with and that worked OK.

I'm not saying there's anything wrong with the update, just that 15.2.1 and this Menu is OK but in 15.2.2 it isn't OK if the 'Move JavaScripts to the page' option set (tbh, I don't even know why it was set) and that users should be aware that updating to 15.2.2 may cause an issue, as I did in my case.

Cheers.

User avatar
Starb7
 
 
Posts: 253
Joined: Tue Sep 05, 2006 12:35 pm
Location: Derbyshire

Re: Missing Menu

Post by Starb7 » Wed Jan 22, 2020 11:04 am

Hi Pablo

I see the 15.2.3 update fixes the issue with the missing menu issue I reported earlier due to the option that was set and your suggestion to "Please uncheck 'Move JavaScripts to the page'." That edit, while in v15.2.2 worked fine and now I have updated to 15.2.3 and just uploaded a mod to http://www.eckington-pc.gov.uk/the_coun ... ation.html the menu no longer show again!

Has the 15.2.3 possibly broken something and how can I fix it?

EDIT: Just uploaded this http://www.eckington-pc.gov.uk/testmenupage.html as a test, no menu. See homepage for what it should look like, http://www.eckington-pc.gov.uk/

EDIT2: every page I mod and upload in 15.2.3 now loses the menu!

EDIT3: Just a 'long shot' but I have reverted the "Please uncheck 'Move JavaScripts to the page'." and re-enabled the option and bingo, it now works as it should.


Cheers

User avatar
Pablo
 
Posts: 21544
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Missing Menu

Post by Pablo » Wed Jan 22, 2020 12:07 pm

To be able to help, I need demo project so I can see all the settings.

User avatar
Starb7
 
 
Posts: 253
Joined: Tue Sep 05, 2006 12:35 pm
Location: Derbyshire

Re: Missing Menu

Post by Starb7 » Wed Jan 22, 2020 12:26 pm

Hi Pablo,

Happy to send a cut down version to you (let me know how and to where) but as I mentioned, putting that setting back to what it was has fixed it so I suspect the mod you did as highlighted in the 'Whats New' notes, ie -
Improved: Menubar script is now compatible with 'Move javacripts to end of page' and 'Generate external JS'.
has broken something else.

Cheers

User avatar
Pablo
 
Posts: 21544
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Missing Menu

Post by Pablo » Wed Jan 22, 2020 12:38 pm

The 'fix' only affects the menubar.

Please see this related FAQ:
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=82134

User avatar
Starb7
 
 
Posts: 253
Joined: Tue Sep 05, 2006 12:35 pm
Location: Derbyshire

Re: Missing Menu

Post by Starb7 » Wed Jan 22, 2020 12:54 pm

Hi Pablo

Perhaps so, but undeniably, it busted the upload until I put that setting back as it was. Still happy to send an cut down version if you want to look into it?

Cheers

User avatar
Pablo
 
Posts: 21544
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Missing Menu

Post by Pablo » Wed Jan 22, 2020 12:59 pm

if you think something is wrong then please share a demo project.
I do not need your complete projetc. To be a able to help you, I only need a simple project with one page and the (non-working) menu.

User avatar
Starb7
 
 
Posts: 253
Joined: Tue Sep 05, 2006 12:35 pm
Location: Derbyshire

Re: Missing Menu

Post by Starb7 » Wed Jan 22, 2020 3:36 pm

Hi Pablo

I have created a sub folder here: http://www.eckington-pc.gov.uk/menutest/

If you go to this page, there are 3 menu items; MASTERNAV (the main menu) and 'Option On' and 'Option Off'.

Click 'Option On' and you will see the Menu and a screen shot showing the '[X] Move JavaScripts….' set on
Click 'Option Off' and you will see NO MENU and a screen shot showing the '[ ] Move JavaScripts….' set off

When ON and the page (the whole site was uploaded) the demo project worked, ie all page had menus. I then turn the option off and uploaded JUST the http://www.eckington-pc.gov.uk/menutest ... onoff.html page and now the menu has gone!

I have uploaded the project for your reference as http://www.eckington-pc.gov.uk/menutest/epctest.zip

Hope this explains and helps with your debugging.

Cheers

Post Reply