Page 1 of 2

Fancybox quit working

Posted: Thu Jan 23, 2020 6:14 pm
by protectourlands
My fancybox has stopped working for some reason. Is there a way to restore the fancybox folder inside the lightbox folder without doing a full program download? It is not in the lightbox downloads on the website.

Re: Fancybox quit working

Posted: Thu Jan 23, 2020 6:48 pm
by Bluesman
Hi... do you get error message when publishing, or how does it occur? Do you have the latest update?

Re: Fancybox quit working

Posted: Thu Jan 23, 2020 7:14 pm
by Pablo
Did you change something before it stopped working?

Re: Fancybox quit working

Posted: Thu Jan 23, 2020 7:20 pm
by protectourlands
It actually does nothing. If I switch the page properties to magnificpopup that works fine. Switch back to fancybox and nothing happens. I'm trying to use HTML5 Video player and have it open in lightbox - fancybox.

Even if I place an image and link it to open another image in lightbox, nothing happens with the page set to fancybox. Something is wrong with fancybox it seems.

Re: Fancybox quit working

Posted: Thu Jan 23, 2020 7:24 pm
by protectourlands
No Pablo, nothing I can think of. I rarely use lightbox so I cannot say when this happened. I thought it might be a preview issue so I published a test page and still not working.

Re: Fancybox quit working

Posted: Thu Jan 23, 2020 7:30 pm
by protectourlands
Here is the test link:
http://www.icandyexperts.com/test/fancyboxtest.html

Click on the Intro image and another image should pop up in fancybox. Nothing happens. If I switch the page properties to magnificpopup that works fine.

Re: Fancybox quit working

Posted: Thu Jan 23, 2020 8:05 pm
by BaconFries
Looks like your are using Fancybox 3 rather than the version in WB? See the following on Fancybox 3
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=80753

Re: Fancybox quit working

Posted: Thu Jan 23, 2020 9:30 pm
by Pablo
BaconFries is right, this is fancy-box 3. This is not the version that comes with WWB.
So, you must have replaced the scripts yourself.

Re: Fancybox quit working

Posted: Thu Jan 23, 2020 9:45 pm
by protectourlands
Yes that makes sense. it was probably done a while ago and I forgot. Than you both. I am not sure why it stopped working but at least I now know the cause. Thank you again.

Re: Fancybox quit working

Posted: Thu Jan 23, 2020 10:09 pm
by protectourlands
I have deleted the fancybox folder in the lightbox folder. I have reinstalled the program and the fancybox folder has been restored with the 1.3.4 version. Still when I preview the test page it is still using the 3.3.5 version. Where else can it be getting this from besides the fancybox folder in the lightbox folder?

Re: Fancybox quit working

Posted: Fri Jan 24, 2020 7:18 am
by Pablo
Go to "Documents\WYSIWYG Web Builder\system\lightbox\fancybox" and remove the entire folder.

Related FAQ:
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=80753

Re: Fancybox quit working

Posted: Fri Jan 24, 2020 3:58 pm
by protectourlands
Thank you. I am back to 1.3.4

It appears the custom install of newer versions of fancybox no longer works when installed as directed in the linked post. I know it worked in previous versions of WB. Maybe something changed in WB recently? I downloaded the latest version 3.5.7 and added the .ini file. I'm pretty sure this worked in WB14 but because I use lightbox so little I could be wrong.

Thank you again

Re: Fancybox quit working

Posted: Fri Jan 24, 2020 4:29 pm
by Pablo
It still works for me.

Re: Fancybox quit working

Posted: Fri Jan 24, 2020 6:25 pm
by protectourlands
Could it be the lightbox.ini file?

The file that downloads when the program is installed is:

Code: Select all

[attribute]
rel=$ID$

[copyrights]
company=Janis Skarnelis
url=http://fancybox.net/

[init]
script=$("a[rel^='$ID$']").fancybox({$SETTINGS$});
settings=
The last line "settings=" is not in the string in the linked post instructing to make the file. Does this matter?

Everything seems to be adding to the head code correctly. The jquery and all of the links open to the files they reference. Nothing seems to be missing.

Code: Select all

<link href="fancyboxtest.css" rel="stylesheet">
<script src="jquery-2.2.4.min.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="fancybox/dist/jquery.fancybox.css">
<link rel="stylesheet" href="fancybox/dist/jquery.fancybox.min.css">
<script src="fancybox/bower.json"></script>
<script src="fancybox/dist/jquery.fancybox.js"></script>
<script src="fancybox/dist/jquery.fancybox.min.js"></script>
<script src="fancybox/gulpfile.js"></script>
<script src="fancybox/package.json"></script>
<script>   
   function displaylightbox(url, options)
   {
      options.padding = 0;
      options.autoScale = true;
      options.href = url;
      options.type = 'iframe';
      $.fancybox(options);
   }
</script>


Here is the published page. When you click on the sunburst the lightbox should open a second image.
http://www.icandyexperts.com/test/fancyboxtest.html

I cannot see anything wrong

Re: Fancybox quit working

Posted: Wed Jan 29, 2020 10:00 pm
by protectourlands
Palo

Could you, or Bluesman, or anyone else that has installed Fancybox 3.5.7 per the WB link in previous posts, please publish a page with a demo? Just an image opening another image in lightbox would help me immensely.

https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=80753

I have tried everything in my wheelhouse and the only way I can get this to work is to modify how WB writes the link with a html editor. If I could see the source of a working page done in WB I could figure this out.

It would be most appreciated