Fancybox quit working

All WYSIWYG Web Builder support issues that are not covered in the forums below.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/getting_started.html
WYSIWYG Web Builder FAQ
User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 497
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Fancybox quit working

Post by protectourlands » Thu Jan 23, 2020 6:14 pm

My fancybox has stopped working for some reason. Is there a way to restore the fancybox folder inside the lightbox folder without doing a full program download? It is not in the lightbox downloads on the website.

User avatar
Bluesman
 
 
Posts: 735
Joined: Mon Feb 01, 2016 5:43 pm
Location: Ecuador
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by Bluesman » Thu Jan 23, 2020 6:48 pm

Hi... do you get error message when publishing, or how does it occur? Do you have the latest update?
"Make My Day"

See my Website

User avatar
Pablo
 
Posts: 18926
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by Pablo » Thu Jan 23, 2020 7:14 pm

Did you change something before it stopped working?

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 497
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by protectourlands » Thu Jan 23, 2020 7:20 pm

It actually does nothing. If I switch the page properties to magnificpopup that works fine. Switch back to fancybox and nothing happens. I'm trying to use HTML5 Video player and have it open in lightbox - fancybox.

Even if I place an image and link it to open another image in lightbox, nothing happens with the page set to fancybox. Something is wrong with fancybox it seems.

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 497
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by protectourlands » Thu Jan 23, 2020 7:24 pm

No Pablo, nothing I can think of. I rarely use lightbox so I cannot say when this happened. I thought it might be a preview issue so I published a test page and still not working.

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 497
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by protectourlands » Thu Jan 23, 2020 7:30 pm

Here is the test link:
http://www.icandyexperts.com/test/fancyboxtest.html

Click on the Intro image and another image should pop up in fancybox. Nothing happens. If I switch the page properties to magnificpopup that works fine.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4641
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: Fancybox quit working

Post by BaconFries » Thu Jan 23, 2020 8:05 pm

Looks like your are using Fancybox 3 rather than the version in WB? See the following on Fancybox 3
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=80753

User avatar
Pablo
 
Posts: 18926
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by Pablo » Thu Jan 23, 2020 9:30 pm

BaconFries is right, this is fancy-box 3. This is not the version that comes with WWB.
So, you must have replaced the scripts yourself.

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 497
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by protectourlands » Thu Jan 23, 2020 9:45 pm

Yes that makes sense. it was probably done a while ago and I forgot. Than you both. I am not sure why it stopped working but at least I now know the cause. Thank you again.

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 497
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by protectourlands » Thu Jan 23, 2020 10:09 pm

I have deleted the fancybox folder in the lightbox folder. I have reinstalled the program and the fancybox folder has been restored with the 1.3.4 version. Still when I preview the test page it is still using the 3.3.5 version. Where else can it be getting this from besides the fancybox folder in the lightbox folder?

User avatar
Pablo
 
Posts: 18926
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by Pablo » Fri Jan 24, 2020 7:18 am

Go to "Documents\WYSIWYG Web Builder\system\lightbox\fancybox" and remove the entire folder.

Related FAQ:
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=80753

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 497
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by protectourlands » Fri Jan 24, 2020 3:58 pm

Thank you. I am back to 1.3.4

It appears the custom install of newer versions of fancybox no longer works when installed as directed in the linked post. I know it worked in previous versions of WB. Maybe something changed in WB recently? I downloaded the latest version 3.5.7 and added the .ini file. I'm pretty sure this worked in WB14 but because I use lightbox so little I could be wrong.

Thank you again

User avatar
Pablo
 
Posts: 18926
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by Pablo » Fri Jan 24, 2020 4:29 pm

It still works for me.

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 497
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by protectourlands » Fri Jan 24, 2020 6:25 pm

Could it be the lightbox.ini file?

The file that downloads when the program is installed is:

Code: Select all

[attribute]
rel=$ID$

[copyrights]
company=Janis Skarnelis
url=http://fancybox.net/

[init]
script=$("a[rel^='$ID$']").fancybox({$SETTINGS$});
settings=
The last line "settings=" is not in the string in the linked post instructing to make the file. Does this matter?

Everything seems to be adding to the head code correctly. The jquery and all of the links open to the files they reference. Nothing seems to be missing.

Code: Select all

<link href="fancyboxtest.css" rel="stylesheet">
<script src="jquery-2.2.4.min.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="fancybox/dist/jquery.fancybox.css">
<link rel="stylesheet" href="fancybox/dist/jquery.fancybox.min.css">
<script src="fancybox/bower.json"></script>
<script src="fancybox/dist/jquery.fancybox.js"></script>
<script src="fancybox/dist/jquery.fancybox.min.js"></script>
<script src="fancybox/gulpfile.js"></script>
<script src="fancybox/package.json"></script>
<script>   
   function displaylightbox(url, options)
   {
      options.padding = 0;
      options.autoScale = true;
      options.href = url;
      options.type = 'iframe';
      $.fancybox(options);
   }
</script>


Here is the published page. When you click on the sunburst the lightbox should open a second image.
http://www.icandyexperts.com/test/fancyboxtest.html

I cannot see anything wrong

User avatar
protectourlands
 
 
Posts: 497
Joined: Sat May 24, 2008 2:16 am
Contact:

Re: Fancybox quit working

Post by protectourlands » Wed Jan 29, 2020 10:00 pm

Palo

Could you, or Bluesman, or anyone else that has installed Fancybox 3.5.7 per the WB link in previous posts, please publish a page with a demo? Just an image opening another image in lightbox would help me immensely.

https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=80753

I have tried everything in my wheelhouse and the only way I can get this to work is to modify how WB writes the link with a html editor. If I could see the source of a working page done in WB I could figure this out.

It would be most appreciated

Post Reply