Page 1 of 2

Missing Menu

Posted: Thu Jan 09, 2020 9:29 am
by Starb7
Hi Pablo

I have a (standard, non responsive)site that I have been running for some years, <removed by OP> that uses an Master page for the main header which contains a menu for navigation. This page appears on all pages as the master and I have just done an edit and uploaded the site and the whole menu has disappeared. The header loads but there's no menu in it. If I look at the project, the master page is fine and it hadn't been altered. In case there were some ordering issue, I edited the master page and brought the menu to the top and re-published it, no effect.

It seems that the menu has either not loaded or there is an issue with that extension in the x64 bit version of 15.2.2

Can you help?

TIA

Re: Missing Menu

Posted: Thu Jan 09, 2020 12:11 pm
by Pablo
I think it's related to your HTML settings.
Please set everything back to default in Tools->Options->HTML

Re: Missing Menu

Posted: Thu Jan 09, 2020 1:30 pm
by Starb7
Nothing has been changed and all settings there are "Default" - see here: <removed by OP>

Also, if other (unedited) pages work, why would that be an HTML issue?

Cheers

Re: Missing Menu

Posted: Thu Jan 09, 2020 1:51 pm
by Pablo
These are not the default settings.

Please uncheck 'Move JavaScripts to the page'.

Re: Missing Menu

Posted: Thu Jan 09, 2020 2:10 pm
by Starb7
I'll give it a go, but these settings haven't been altered for as long as I can recall.... fingers crossed!

Re: Missing Menu

Posted: Thu Jan 09, 2020 2:18 pm
by Starb7
Yep, that's sorted it, thanks. This must be something that has had an effect in v 15.2.2 because I have older versions installed too and they are set with that option ticked.

Q. Are there likely to be any other similar things that would be affected by an update? I know there's the update log and I do usually read that (the end bits to see what's changed) but never noticed any warning, etc.

Thanks, again, for your help.

Cheers

Re: Missing Menu

Posted: Thu Jan 09, 2020 2:26 pm
by Pablo
Some third party scripts (llke the menu) do not support this functionality. That is why the option is marked with 'use with caution'
This is unrelated to the update.

Re: Missing Menu

Posted: Thu Jan 09, 2020 2:33 pm
by Starb7
It must be related to the update as it works fine in 15.2.1 and that's the version I last updated the site with and that worked OK.

I'm not saying there's anything wrong with the update, just that 15.2.1 and this Menu is OK but in 15.2.2 it isn't OK if the 'Move JavaScripts to the page' option set (tbh, I don't even know why it was set) and that users should be aware that updating to 15.2.2 may cause an issue, as I did in my case.

Cheers.

Re: Missing Menu

Posted: Wed Jan 22, 2020 11:04 am
by Starb7
Hi Pablo

I see the 15.2.3 update fixes the issue with the missing menu issue I reported earlier due to the option that was set and your suggestion to "Please uncheck 'Move JavaScripts to the page'." That edit, while in v15.2.2 worked fine and now I have updated to 15.2.3 and just uploaded a mod to http://www.eckington-pc.gov.uk/the_coun ... ation.html the menu no longer show again!

Has the 15.2.3 possibly broken something and how can I fix it?

EDIT: Just uploaded this http://www.eckington-pc.gov.uk/testmenupage.html as a test, no menu. See homepage for what it should look like, http://www.eckington-pc.gov.uk/

EDIT2: every page I mod and upload in 15.2.3 now loses the menu!

EDIT3: Just a 'long shot' but I have reverted the "Please uncheck 'Move JavaScripts to the page'." and re-enabled the option and bingo, it now works as it should.


Cheers

Re: Missing Menu

Posted: Wed Jan 22, 2020 12:07 pm
by Pablo
To be able to help, I need demo project so I can see all the settings.

Re: Missing Menu

Posted: Wed Jan 22, 2020 12:26 pm
by Starb7
Hi Pablo,

Happy to send a cut down version to you (let me know how and to where) but as I mentioned, putting that setting back to what it was has fixed it so I suspect the mod you did as highlighted in the 'Whats New' notes, ie -
Improved: Menubar script is now compatible with 'Move javacripts to end of page' and 'Generate external JS'.
has broken something else.

Cheers

Re: Missing Menu

Posted: Wed Jan 22, 2020 12:38 pm
by Pablo
The 'fix' only affects the menubar.

Please see this related FAQ:
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 10&t=82134

Re: Missing Menu

Posted: Wed Jan 22, 2020 12:54 pm
by Starb7
Hi Pablo

Perhaps so, but undeniably, it busted the upload until I put that setting back as it was. Still happy to send an cut down version if you want to look into it?

Cheers

Re: Missing Menu

Posted: Wed Jan 22, 2020 12:59 pm
by Pablo
if you think something is wrong then please share a demo project.
I do not need your complete projetc. To be a able to help you, I only need a simple project with one page and the (non-working) menu.

Re: Missing Menu

Posted: Wed Jan 22, 2020 3:36 pm
by Starb7
Hi Pablo

I have created a sub folder here: http://www.eckington-pc.gov.uk/menutest/

If you go to this page, there are 3 menu items; MASTERNAV (the main menu) and 'Option On' and 'Option Off'.

Click 'Option On' and you will see the Menu and a screen shot showing the '[X] Move JavaScripts….' set on
Click 'Option Off' and you will see NO MENU and a screen shot showing the '[ ] Move JavaScripts….' set off

When ON and the page (the whole site was uploaded) the demo project worked, ie all page had menus. I then turn the option off and uploaded JUST the http://www.eckington-pc.gov.uk/menutest ... onoff.html page and now the menu has gone!

I have uploaded the project for your reference as http://www.eckington-pc.gov.uk/menutest/epctest.zip

Hope this explains and helps with your debugging.

Cheers