videos and music playing on website

All WYSIWYG Web Builder support issues that are not covered in the forums below.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/getting_started.html
WYSIWYG Web Builder FAQ
Post Reply
clarkep
 
 
Posts: 25
Joined: Wed Jul 02, 2014 8:42 pm
Location: East Devon, United Kingdom
Contact:

videos and music playing on website

Post by clarkep » Fri Jun 15, 2018 7:38 am

just a question but has anyone had any problems after uploading their website with a video and a music sound track with getting them to play using WB14 because i did upload a video and music track on my website when using WB12 and the video and music were working but now they are not after i updated my site with WB14 and my host is Hostgator just encase it is something to do with them.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4125
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: videos and music playing on website

Post by BaconFries » Fri Jun 15, 2018 8:09 am

What browser are you using Chrome? if so then it is related to it. Chrome is now blocking audio on video's as of that last couple of months so unrelated to WWB 14 in anyway.

https://techcrunch.com/2018/04/18/googl ... ith-sound/
https://mashable.com/2018/01/25/google- ... -on-sites/
https://www.theguardian.com/technology/ ... ideo-sound

User avatar
Pablo
 
Posts: 13548
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: videos and music playing on website

Post by Pablo » Fri Jun 15, 2018 8:15 am

This is unrelated to WB14. This is a browser 'feature'

Related topic:
https://www.wysiwygwebbuilder.com/forum ... 20&t=80617

clarkep
 
 
Posts: 25
Joined: Wed Jul 02, 2014 8:42 pm
Location: East Devon, United Kingdom
Contact:

Re: videos and music playing on website

Post by clarkep » Fri Jun 15, 2018 8:55 am

yes i am using chrome and i see from edge and internet explorer now the video and music is playing

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4125
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: videos and music playing on website

Post by BaconFries » Fri Jun 15, 2018 9:09 am

Correct, chrome has took it apon themselves to block any audio that auto plays/starts. I personally think it is good in a sense because, when I visit a site that has audio playing in any format it is a put of, I am there to read gather/information about the site, not listen to background or a informational video on entry. Although it should be a users choice to press/hit a stop/pause button it should also be there choice to hit play/start so Chrome has took the hit/play. It wiill be annoying to some designers who like or there clients wish this feature but for now it is something it will need to be accepted. Anyway it just my two cents on it.

User avatar
Bluesman
 
 
Posts: 562
Joined: Mon Feb 01, 2016 5:43 pm
Location: Ecuador
Contact:

Re: videos and music playing on website

Post by Bluesman » Fri Jun 15, 2018 12:44 pm

But you can have video autoplay without sound. Not in smartphone sizes though. Nead to have a play button and not playing from start.
"Make My Day"

See my Website

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 16 guests