favicon is not showing

All WYSIWYG Web Builder support issues that are not covered in the forums below.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/getting_started.html
WYSIWYG Web Builder FAQ
Post Reply
Bart Design
 
 
Posts: 136
Joined: Thu Dec 12, 2013 9:38 am

favicon is not showing

Post by Bart Design » Sun May 13, 2018 8:48 am

Whit the upgrade to 14.1 somehowe my favicon does not show when a preview? Btw can i make a new image logo and also give it a .jpeg or .png extension? Seems to work before.

wb_user
 
 
Posts: 492
Joined: Sun Jul 05, 2015 7:03 am

Re: favicon is not showing

Post by wb_user » Sun May 13, 2018 9:26 am

A favicon for a website normally has to be a *.ico file and can be 32x32 or 16x16. Using a non-standard size will not work in all browsers, and will appear all distorted like you saw yourself.

User avatar
[RZ]
 
 
Posts: 2143
Joined: Tue Nov 04, 2008 12:08 pm

Re: favicon is not showing

Post by [RZ] » Sun May 13, 2018 9:51 am

some chrome versions do not display a custom favicon during preview
perhaps other browsers as well
however on live sites there is no problem at all unless you are not using the standard size/format as it has been pointed by wb_user

lpug
 
 
Posts: 80
Joined: Thu Apr 05, 2018 10:15 am

Re: favicon is not showing

Post by lpug » Sun Jun 17, 2018 2:11 pm

Hi what is the actual format? I have mine 32px X 32px and yet none display even after I publish site? is there any other specifics that are needed.
I tried it both on chrome and explorer.

Thanks

User avatar
Pablo
 
Posts: 14119
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: favicon is not showing

Post by Pablo » Sun Jun 17, 2018 2:21 pm


lpug
 
 
Posts: 80
Joined: Thu Apr 05, 2018 10:15 am

Re: favicon is not showing

Post by lpug » Mon Jun 18, 2018 8:14 am

Hmm thanks Pablo, still not showing, my original size was 32 X 32 now tried 16 X 16 makes no difference. Is there anything else I might of overlooked? cant be that hard just browse to your ico file and select and save then publish?

Thanks

User avatar
Bluesman
 
 
Posts: 594
Joined: Mon Feb 01, 2016 5:43 pm
Location: Ecuador
Contact:

Re: favicon is not showing

Post by Bluesman » Mon Jun 18, 2018 8:25 am

Did you check that your "favicon.ico" pic is downloaded to the root of your server? 16x16 pxl is the standard favicon size that works best for most browsers. You maybe also have to refresh your browser cash to make it work.
"Make My Day"

See my Website

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4150
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: favicon is not showing

Post by BaconFries » Mon Jun 18, 2018 8:27 am

What is the url to your site so we can look at the source and see what may be wrong....

lpug
 
 
Posts: 80
Joined: Thu Apr 05, 2018 10:15 am

Re: favicon is not showing

Post by lpug » Mon Jun 18, 2018 8:27 am

As a test I created a blank project just with one line of text and uploaded the same favicon...and it worked.

This has occurred several times where things don't work as they should, the work around i found is to import every page into a blank project, then it will work.

Has anyone else reported weird things like this....I have proof where another user teamviewed into my system and the same issued occurred with a layout grid and a floating HTML element.

Is there any other procedures that are required when you open files that have been created from a earlier version? in my case from 12.5

User avatar
Pablo
 
Posts: 14119
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: favicon is not showing

Post by Pablo » Mon Jun 18, 2018 8:55 am

Note that this has nothing to do with WWB.
If the icon does not show then either the name or format is invalid.

lpug
 
 
Posts: 80
Joined: Thu Apr 05, 2018 10:15 am

Re: favicon is not showing

Post by lpug » Mon Jun 18, 2018 10:35 am

Thats ok Pablo, I'll sort it out one way or another.
On a side note....if you have a master frame with no favicon set in page properties are you able to select individual favicon files for the other project pages that utilize the master frame?

User avatar
Pablo
 
Posts: 14119
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: favicon is not showing

Post by Pablo » Mon Jun 18, 2018 10:58 am

When using a master frame then the page will alwys use this icon. In that case you cannot set an individual icon for each page.
Note that a website generally only has one favorite icon.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests