WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

All WYSIWYG Web Builder support issues that are not covered in the forums below.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/getting_started.html
WYSIWYG Web Builder FAQ
User avatar
Pablo
 
Posts: 13047
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by Pablo » Mon May 14, 2018 12:03 pm

You cannot select a file from disk, but you can specify an absolute URL to a HTML5 video as background. A file that is already on the server.

AgErDo
 
 
Posts: 14
Joined: Fri May 11, 2018 7:33 am

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by AgErDo » Mon May 14, 2018 12:33 pm

... :D :D ...nearly there, it's working, thanks... however the video is not filling the entire background of the Layer Grid... I have a two black margins on the left and right side...

User avatar
Pablo
 
Posts: 13047
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by Pablo » Mon May 14, 2018 12:39 pm

Unfortunately, this is how HTML5 video works. There is no 'cover' option.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4006
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by BaconFries » Mon May 14, 2018 12:54 pm

Maybe this codepen will help....view the css. Note untested so cannot say it will work for you.
https://codepen.io/shshaw/pen/OVGWLG

rasure
 
 
Posts: 10
Joined: Mon Jan 23, 2017 3:31 pm

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by rasure » Mon May 14, 2018 4:53 pm

I made an extension a while back, just made a page for it here http://www.rasure.co.uk/WYSIWYG_Web_Bui ... sions.html :)

AgErDo
 
 
Posts: 14
Joined: Fri May 11, 2018 7:33 am

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by AgErDo » Mon May 21, 2018 10:48 am

Many thanks Gents for you support however nothing works...
I have several Layout Grids with Background mode set on Video. I've provided the complete file link (C:\Video\Movie1.mp4) and the video plays normally, automatically after page is being loaded... except the video is not in full size... right+left black margin or top+bottom sometimes...

The whole charm and effect gone now, S***T!!

User avatar
Pablo
 
Posts: 13047
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by Pablo » Mon May 21, 2018 11:18 am

You cannot use a link to a video on your local disk, this will not work when your website is online.

- upload the video to your website
- configure an absolute link in the background properties. For example: http://www.yourwebsite.com/video.mp4

AgErDo
 
 
Posts: 14
Joined: Fri May 11, 2018 7:33 am

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by AgErDo » Mon May 21, 2018 11:26 am

... :D ...of course I know... I just gave the example... when I'm designing, I'm doing it on my computer lokaly so I've provided the link to the local drive...

AgErDo
 
 
Posts: 14
Joined: Fri May 11, 2018 7:33 am

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by AgErDo » Wed May 30, 2018 9:22 am

BaconFries wrote:
Mon May 14, 2018 12:54 pm
Maybe this codepen will help....view the css. Note untested so cannot say it will work for you.
https://codepen.io/shshaw/pen/OVGWLG
FINALLY! Solved for the Chrome thanks to BaconFries.
I've applied the following code in CSS:

#indexLayoutGrid1-video video
{
min-width: 100%;
min-height: 100%;
width: auto;
height: auto%;
position: absolute;
top: 50%;
left: 50%;
transform: translate(-50%,-50%);
pointer-events: none;
}

...AND EVERYTHING WORKS PERFECTLY!!

Once again, many thanks BaconFries!!
Last edited by AgErDo on Wed May 30, 2018 9:29 am, edited 1 time in total.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4006
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by BaconFries » Wed May 30, 2018 9:28 am

Nice to know the link given and css worked for you.

AgErDo
 
 
Posts: 14
Joined: Fri May 11, 2018 7:33 am

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by AgErDo » Wed Jun 27, 2018 11:01 am

Hello Pablo,

Am I following it correctly?? Did Google changed something in the browser source code or it's the WYSIWYG?? The videos linked to YouTUBE play automatically now when opening the browser??

User avatar
Pablo
 
Posts: 13047
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by Pablo » Wed Jun 27, 2018 11:08 am

If you are using WWB 14.0.5 then background videos will be muted.

AgErDo
 
 
Posts: 14
Joined: Fri May 11, 2018 7:33 am

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by AgErDo » Wed Jun 27, 2018 11:46 am

...all videos on my website have no audio already set in POST production in my VEGAS...

User avatar
Pablo
 
Posts: 13047
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: WYSIWYG 14 | Layout Grid | VIDEO Background Mode issue

Post by Pablo » Wed Jun 27, 2018 1:19 pm

ok

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests