Vimeo video embedding question- not working

All WYSIWYG Web Builder support issues that are not covered in the forums below.
Forum rules
PLEASE READ THE FORUM RULES BEFORE YOU POST:
viewtopic.php?f=12&t=1901

MUST READ:
http://www.wysiwygwebbuilder.com/getting_started.html
WYSIWYG Web Builder FAQ
Post Reply
Ashirah
 
 
Posts: 1
Joined: Mon Feb 19, 2018 6:17 pm

Vimeo video embedding question- not working

Post by Ashirah » Mon Feb 19, 2018 6:32 pm

First I used the Vimeo tool from Media Toolbox, entered the URL of the vimeo video I wanted by copying the URL off the top of the vimeo page while the video I wanted was playing. When I uploading my web page the Vimeo embedding box showed, but just said "oops, the embed code for this video is not" and the rest was cut off. Thinking I had the wrong URL, thenI tried using VLC media player to get the codec information for the vimeo video I want to embed, did the process again, but got the same result. Ideas? I just did this with the Youtube tool and it worked, though it took an hour to start showing up correctly and I don't know why.
My only clue is that when I used the youtube tool and then went to upload the new web page using filezilla, I could see an object in the folder called "sfwobject.js" that had appeared along with my new webpage and I uploaded them both. When I looked in filezilla at the folder of the webpage I wanted to have the vimeo video show up on (a different one than the page I have the youtube video on,) there were no other objects along with the page in the files that I could upload.
I am still a beginner, so less technical wording would be appreciated!

Not sure how to create a link, but here is the web address:
http://www.koviashuvik.com/Creating_Com ... Video.html

Thanks.

User avatar
nerdtech
 
 
Posts: 21
Joined: Fri Jan 26, 2018 4:04 pm

Re: Vimeo video embedding question- not working

Post by nerdtech » Mon Feb 19, 2018 6:48 pm

You used an invalid embed code. When embedding vimeo videos you only need to put in the number eg:

https://vimeo.com/112234771

so all u need to enter into the video id field is: 112234771

hope this helps...

User avatar
Pablo
 
Posts: 14608
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Vimeo video embedding question- not working

Post by Pablo » Mon Feb 19, 2018 6:49 pm

You should only enter the Video ID, not the full URL. Just like the default value.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests