Add RGB as option under dataset

This section can be used to submit suggestions for Extension Builder.
Note that this section is not monitored for support.
Forum rules
This forum section can be used to submit suggestions for Extension Builder.
Note that this section is not monitored for support.
Post Reply
User avatar
crispy68
 
 
Posts: 547
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Add RGB as option under dataset

Post by crispy68 » Thu Nov 22, 2018 2:36 am

Hey Pablo,

If there is ever an update to the extension builder, could you add the RGB option when choosing color in a dataset?

Currently if add a property and choose color you get the options of: HTML (#FF00FF), Flash (0xFF00FF), Other (FF00FF) and RGB (255,0,255).

If you choose the type dataset and choose a color element, there is no option for RGB under color. You only get the first 3 above.

Thanks.

User avatar
Pablo
 
Posts: 16798
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Add RGB as option under dataset

Post by Pablo » Thu Nov 22, 2018 7:22 am

I will investigate if this is possible.

User avatar
crispy68
 
 
Posts: 547
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: Add RGB as option under dataset

Post by crispy68 » Thu Nov 22, 2018 3:22 pm

Thanks Pablo.

I also noticed that the 'alpha' value is not respected. Even though you can adjust it, it does not produce this value in the code. Is it possible to make it RGBA rather than RGB?

thanks for the consideration.

User avatar
Pablo
 
Posts: 16798
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Add RGB as option under dataset

Post by Pablo » Thu Nov 22, 2018 3:40 pm

The idea is that you specify a separate property the alpha.
So the code only generates R,G,B

This property was added for compatibility with Serif/Muse extensions.

User avatar
crispy68
 
 
Posts: 547
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: Add RGB as option under dataset

Post by crispy68 » Thu Nov 22, 2018 3:53 pm

ok, it's not a problem. I've done that but was just wondering if it could be all under the one option rather than specifying a separate opacity property. Adding RGB to the dataset would be great as I use this often.

User avatar
Pablo
 
Posts: 16798
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Add RGB as option under dataset

Post by Pablo » Thu Nov 22, 2018 4:52 pm

In the mean time I have added the option to Extension Builder and the latest build of WWB.

User avatar
crispy68
 
 
Posts: 547
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: Add RGB as option under dataset

Post by crispy68 » Thu Nov 22, 2018 6:09 pm

Hey Pablo,

Thanks for the quick addition!! It seems to be working except for 1 minor issue.

In the extension, I set the default color to black (0,0,0) for the property. When the color is changed within the extension, it is generating the correct code. However, when you go back to the color option in the extension, it is showing the default value again even though the 'selected' color is different. See image below:

Image

When I first entered the info, I chose red (#FF0000 = 255,0,0) which you see on the left but if I go back in to edit the property again it reverts to black again which was the default value. It should be showing red here.

Any ideas on this? If not clear, I can send you the extension to see it.
Last edited by crispy68 on Thu Nov 22, 2018 6:14 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Pablo
 
Posts: 16798
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Add RGB as option under dataset

Post by Pablo » Thu Nov 22, 2018 6:12 pm

The default value should have the standard format. The option only controls the output format.

User avatar
crispy68
 
 
Posts: 547
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: Add RGB as option under dataset

Post by crispy68 » Thu Nov 22, 2018 6:14 pm

ok. So you are saying for the Default value, I should just put #000000?

update:
ok. that didnt work. If i dont pick any color and leave it just as the default, it puts #000000 in the code and not 0,0,0. It forces me to pick another color and then change back to black for it to work correctly. That's why I thought I had to put: 0,0,0 in as the default value.

User avatar
Pablo
 
Posts: 16798
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Add RGB as option under dataset

Post by Pablo » Thu Nov 22, 2018 6:53 pm

Ok, I will investigate this later this week. It may be more complicated than with normal properties (because data sets use XML).

User avatar
crispy68
 
 
Posts: 547
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: Add RGB as option under dataset

Post by crispy68 » Thu Nov 22, 2018 6:58 pm

1 difference I noticed is this:

1. if you add a color property as just a regular category and leave it blank, when the extension is built and installed it defaults to the color white and puts in 255,255,255 in the code.

2. If you add the color property to the dataset and leave it blank, it is defaulting to the color black but is not inserting 0,0,0. It is not inserting anything and is blank in the code.

Not sure if this is of help but just noticed both behave differently depending on where you add it.

edit: Just saw you post after this one. Thanks for looking into this. Enjoy your holiday.

Post Reply