***UPDATED*** DB Technosystems Form Processor 02/09/2011

In this section you can share self-made extensions with other users of WYSIWYG Web Builder.

There are already more than 250 extensions available!
Post Reply
User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 1003
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Mon Jul 27, 2009 8:20 pm

Implemented but not released yet, probably later today or tomorrow morning.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
zinc
 
 
Posts: 1335
Joined: Sat Dec 08, 2007 3:06 pm
Location: London, United Kingdom

Post by zinc » Mon Jul 27, 2009 8:21 pm

Navaldesign wrote:Implemented but not released yet, probably later today or tomorrow morning.
:D :D :D :D :D :D :D :D Cheers!

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 1003
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Mon Jul 27, 2009 9:24 pm

Ok, the new release is uploaded.

New / Improved Features:

New: Database Storage.
New: SMTP, Sendmail, Qmail mail engine (and the mail() as standard)).
New: tecnical info can be excluded
New: Copy values Into a Session Array and From a session array (thus creating Multipage forms just with a few clicks!)

Improved: Mail can now be either HTML or Text, set by the administrator
Improved: HTML emails now have Alternative text with the same info
Improved: Timezone setting backward compatible with those servers that don't support the date_default_timezone_set() function


Please visit the Original Post in this very same thread to download.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
zinc
 
 
Posts: 1335
Joined: Sat Dec 08, 2007 3:06 pm
Location: London, United Kingdom

Post by zinc » Mon Jul 27, 2009 9:41 pm

Navaldesign wrote:Ok, the new release is uploaded.

New / Improved Features:

New: Database Storage.
New: SMTP, Sendmail, Qmail mail engine (and the mail() as standard)).
New: tecnical info can be excluded
New: Copy values Into a Session Array and From a session array (thus creating Multipage forms just with a few clicks!)

Improved: Mail can now be either HTML or Text, set by the administrator
Improved: HTML emails now have Alternative text with the same info
Improved: Timezone setting backward compatible with those servers that don't support the date_default_timezone_set() function


Please visit the Original Post in this very same thread to download.
Superb George. Thank you.

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 1003
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Fri Jul 31, 2009 9:49 pm

You

1. Uncheck the "Use Built in Form Processor" and set the action and encoding type as per manual
2. Drag the DBTS Form Processor object, anywhere in your page, doesn't need to be on the form.
3. Add the hidden field "formid" and give it whatever value you want.
4. Double click the DBTS Form Processor object so that the Properties window opens, and setup the processor as you like.

Save, Publish, Refresh your browser, Test
www.dbtechnosystems.com

User avatar
me.prosenjeet
 
 
Posts: 1281
Joined: Mon Dec 24, 2007 1:50 pm
Location: Lucknow
Contact:

Post by me.prosenjeet » Sat Aug 01, 2009 5:23 pm

Navaldesign wrote: New: Copy values Into a Session Array and From a session array (thus creating Multipage forms just with a few clicks!)
Naval a question not directly related to this extension.

If I create a multipage form which has 4 forms on 4 different pages interrelated and to submit and send email only when the last form in sequence is filled and submitted, do we have submit button on all the forms to move to the next page form or how this happens?
In this same situation, which page will bear this extension? The last one or all?
.
Click here to check my Pro WB Extensions
Click here to check my Pro WB Templates
---------------------------------------------------------
www.Lucknowwebs.com
---------------------------------------------------------

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 1003
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Sat Aug 01, 2009 7:25 pm

me.prosenjeet wrote:
Navaldesign wrote: New: Copy values Into a Session Array and From a session array (thus creating Multipage forms just with a few clicks!)
Naval a question not directly related to this extension.

If I create a multipage form which has 4 forms on 4 different pages interrelated and to submit and send email only when the last form in sequence is filled and submitted, do we have submit button on all the forms to move to the next page form or how this happens?
In this same situation, which page will bear this extension? The last one or all?
All pages will have the extension. ALL pages will need the submit button.

Each form page will have as success page the next form page except the last one that will send the user to the success page.

First Form will have the Copy in Session enabled.

Intermediate form pages will have BOTH Copy From Session AND Copy in Session.

Last form page only needs the Copy From Session enabled.

Only the Last page should have mails and eventually storage enabled.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
me.prosenjeet
 
 
Posts: 1281
Joined: Mon Dec 24, 2007 1:50 pm
Location: Lucknow
Contact:

Post by me.prosenjeet » Sun Aug 02, 2009 5:14 am

Navaldesign wrote: All pages will have the extension. ALL pages will need the submit button.

Each form page will have as success page the next form page except the last one that will send the user to the success page.

First Form will have the Copy in Session enabled.

Intermediate form pages will have BOTH Copy From Session AND Copy in Session.

Last form page only needs the Copy From Session enabled.

Only the Last page should have mails and eventually storage enabled.
That works perfect Naval! One issue, remember you helped me with the cost.php that calculated the cost...that is not showing. I tried various permutation combination but no success. The multi foerm can be viewed here :
http://lucknowwebs.com.au/page1.php

Since the fields covered in cost.php comes on the second page of the form, I had set the "After form data reception include" to cost.php in the second form. And on form three(the final submit page) the field "Page or Script to be include before script end" as cost.php.
.
Click here to check my Pro WB Extensions
Click here to check my Pro WB Templates
---------------------------------------------------------
www.Lucknowwebs.com
---------------------------------------------------------

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 1003
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Sun Aug 02, 2009 5:48 am

Page three has nothing to do with it as the values that contribute to the cost calculation only exist in the second form.


The include i made for you was for a single page form, not a multipage one.

You should change the ending part as follows:


.....................................
if ($_POST['Ecommerce_enable_$200'] == "Yes"){
$total += 200;
}
$POST['Total_Cost'] = "$". $total;
$fieldname[] = "Total Cost";
$fieldvalue[] = "$". $total;


?>

As you see only the last part changes.
Last edited by Navaldesign on Sun Aug 02, 2009 7:09 am, edited 1 time in total.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
me.prosenjeet
 
 
Posts: 1281
Joined: Mon Dec 24, 2007 1:50 pm
Location: Lucknow
Contact:

Post by me.prosenjeet » Sun Aug 02, 2009 6:48 am

Since the fields covered in cost.php comes on the second page of the form, I had set the "After form data reception include" to cost.php in the second form. And on form three(the final submit page) the field "Page or Script to be include before script end" as cost.php.
The settings remain as mentioned above?
I am getting this error when I submit page 2:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home2/lucknoww/public_html/lucknowwebs.com.au/cost.php:46) in /home2/lucknoww/public_html/lucknowwebs.com.au/page2.php on line 503
and the browser is not moving to page3.php
.
Click here to check my Pro WB Extensions
Click here to check my Pro WB Templates
---------------------------------------------------------
www.Lucknowwebs.com
---------------------------------------------------------

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 1003
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Sun Aug 02, 2009 7:12 am

1. Yes
2. This is --I believe-- because you had a white line in the cost.php script AFTER the closing ?> tag which resulted in a screen output.

I fixed it for you (still have your login details.....) please test it

However, practical feedback is the only way to test. Based on your experience i found out that the Autoresponder email might NOT be sent if the email field isn't in the last page. So i updated the extension.

Please download and install again version 1.9

Having updated it, you might now be receiving the Total Cost twice, if that is the case revert back to the previous cost.php version.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
jerryco
 
 
Posts: 158
Joined: Fri Mar 27, 2009 2:42 pm
Location: Purmerend, Holland

Post by jerryco » Sun Aug 02, 2009 7:33 am

Can you make a Captcha error appear above the Captcha field without losing visitor input?
// Love is the acceptance of nothing / So, you're here. Now dance.

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 1003
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Sun Aug 02, 2009 7:57 am

Jerry82 wrote:Can you make a Captcha error appear above the Captcha field without losing visitor input?
This extension has nothing to do with the captcha.

Anyway, i will answer you: though it is possible to do what you are asking, it is not possible to do it with WB6's built in captcha. Further more, to acheive such a task, you would need to use Javascript or Ajax. Since spammers and bots have Javascript disabled, in order to overide whatever validation you might have set, this validation will also be disablesd.

So your only 100% sure solution, in order not to lose the filled in values (exeption made for the upload fields, where this is not possible anyway) would be to follow my instructions as seen in this thread: viewtopic.php?t=14938


However, if you want real visitors(which normally have Javascript enabled) to get an alert on the page itself (as the other WB6 built in validations) then a further extension would be able to do it. I might have a look if i have some time.
www.dbtechnosystems.com

User avatar
jerryco
 
 
Posts: 158
Joined: Fri Mar 27, 2009 2:42 pm
Location: Purmerend, Holland

Post by jerryco » Sun Aug 02, 2009 8:09 am

Thank you for your quick reply. Would an ajax check work if a visitor has javascript disabled?
// Love is the acceptance of nothing / So, you're here. Now dance.

User avatar
Navaldesign
 
 
Posts: 1003
Joined: Sat Mar 01, 2008 8:08 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Navaldesign » Sun Aug 02, 2009 8:15 am

No.

Ajax is based on a Javascript event listener, to trigger the HTTPRequest. If Javascript is disabled it will not work.
www.dbtechnosystems.com

Post Reply