How to activate WYSIWYG Web Builder?

Frequently Asked Questions about WYSIWYG Web Builder
Locked
User avatar
Pablo
 
Posts: 17603
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

How to activate WYSIWYG Web Builder?

Post by Pablo » Sat Aug 05, 2006 3:50 pm

*** IMPORTANT INFORMATION ***

99.9% of the activation problems are caused by a firewall or virus scanner which blocks the Internet connection to our web server!
Please make sure 'webbuilder.exe' has access to the Internet.
Most firewalls/virusscanners have a safelist where you can manually add applications.

Unfortunately we can not prevent your firewall/viruscanner from blocking the Internet connection, because it was designed to block any unknown Internet connections.
So you must configure it the right way.
Please double check your firewall/viruscanner settings!

*****************


If your copy of WYSIWYG Web Builder is not yet activated it will show the 'Activation window' on startup.
In the 'Registration Name' field enter the email address you used to purchase the software.
In the 'Serial Number' field enter the code you've received in the confirmation email for the reseller (emetrix, esellerate, paypal or bradsoft).

Activate Online
1. Enter 'Registration Name' and 'Serial Number'
2. Press 'Activate'
3. WYSIWYG Web Builder will connect to the registration server and validate if the specified data is correct.

Image

Activation problems?
Please check the following items first:
I) Did you enter your registration name and serial number correctly?
- Do not include extra characters like spaces or dots.
- The input is case-sensitive.
- For the registration name use the same email address as the one you used to make the purchase.

II) Does your firewall block the internet connection? Make sure Web Builder is not on the blacklist.

III) Another common problem is that users still use an old version of WYSIWYG Web Builder. The license key you've received only works on the current version, not on previous versions (like WYSIWYG Web Builder 4.x).
So please make sure you have installed the latest version of the software! http://www.wysiwygwebbuilder.com/download.html



Other possible error messages:
The information you have entered is invalid! Please try again.
Double check if the entered data is correct.

This license is already registered on another computer!
Your license has already been activated on at least two other computers.
You can activate 1 WYSIWYG Web Builder license on maximum 3 computers. This number will reset itself after some time, so normally you should not run into this problem.

Already registered on for a different user!
The first time you activate WYSIWYG Web Builder that email will be linked to the serial number you've received by email. Make sure you use the same email address that you've used for the first activation of WYSIWYG Web Builder.
Note that the registration information is case sensitive.

If you do not remember the email address you've used the first time please contact us, so we can lookup the correct email address for you!

An error occured while accessing the registration server. Please try again later.
The registration server can not be reached.
1. Check if you are connected to the internet
2. Check if your firewall doesn't block the internet connection

Are you still having problems activating the software?
We are very confident that the registration information we've sent you is valid, so please read the information above carefully.

If you need further assistance you can contact orders@pablosoftwaresolutions.com
Make sure you include all your order details and a detailed description of your problem.
And please don't be rude, we will do our best to help you a.s.a.p. However it's very important that you use a reliable email address, so our reply will not end up in your spam!
We highly recommend ready this:
viewtopic.php?t=2148

Tip:
Did you check your firewall/virusscanner configuration?

User avatar
Pablo
 
Posts: 17603
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Post by Pablo » Wed Jun 24, 2009 7:43 am

Message for users which have previously used an illegal version

If you have previously activated the software using an illegal serial number, then the activation screen may not appear. Or it may have corrupted your website project.

In that case please contact support@pablosoftwaresolutions.com so we can try to help you recover your work. Don't forget to mention your official license information otherwise we won't be able to help you!

User avatar
Pablo
 
Posts: 17603
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: How to activate WYSIWYG Web Builder?

Post by Pablo » Fri Jul 22, 2011 7:08 am

It's important to know that WYSIWYG Web Builder uses the same Internet connection as Internet Explorer (wininet). wininet is the standard Internet API of Windows so third party application can use the Intent without having to implement the network functional manually
https://msdn.microsoft.com/en-us/librar ... s.85).aspx

So make sure IE is configured to connect to the Internet.
You can test this by entering the following URL in IE:
http://www.wwb-support.com/wwb10/wb10status.php

Also make sure IE is not set to 'offline'.

User avatar
Pablo
 
Posts: 17603
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: How to activate WYSIWYG Web Builder?

Post by Pablo » Mon Mar 03, 2014 10:58 am

For Bullguard users:
Make sure you also configure 'Antivirus Real Time' to allow webbuilder.exe to use the Internet connection.

Note that WYSIWYG Web Builder cannot bypass your firewall (otherwise the firewall would be useless...) so only you (the administrator of the computer) can configure BullGuard to allow access to the Internet connection.

User avatar
Pablo
 
Posts: 17603
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: How to activate WYSIWYG Web Builder?

Post by Pablo » Fri Jul 01, 2016 11:41 am

Bullguard sent the following instructions to help users activate WYSIWYG Web Builder. Thanks to Steve!

1. Double-click on the BullGuard icon in the System Tray and open the application.
2. Click on the "Settings" option from the upper part of BullGuard's window.
3. From the left panel of the window, choose "General" (Advanced Mode) > "Advanced" > Main and disable the "Allow BullGuard to protect its components against termination" option.
4. Restart the computer and check if the issue persists.
5. Open BullGuard > "Settings" and navigate to the "Antivirus" section from the left panel of the window and turn off the module by clicking on the button next to "Antivirus Protection".
6. Click on the back button from the upper left corner of BullGuard and check if the issue persists.
7. Go to the "Firewall" section and disable this BullGuard engine, then click on the back button.
8. Test if the problem is still there.
9. Go to the "Spamfilter" section and disable this BullGuard engine, as well.
10. Check if the problem persists.
11. Navigate to the "Vulnerabilities" section and turn off the module.
12. Check again if the issue persists.
13. Right-click the BullGuard icon in the System Tray and select "Exit".
14. Disable the entire application and check if the problem is still there.

Also, very important, I recommend that after taking these steps you re-enable BullGuard and turn back on the Antivirus, Firewall, Spamfilter and Vulnerabilities plugins, for your machine's protection.

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests