Form not sending to email and success page not working

Issues related to forms.
User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 2:52 am

http://www.test12.info/membercontactinfoupdater is the form. I tried to make the success page show variables but it isn't working. I didn't get the email and of course, therefore the email did not come in CSV format.

Any help???

User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 2:53 am

Also, I want people to be able to enter only some of the fields without getting an error message. Most people will not enter all of the fields so that is very important.

thanks

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 3784
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by BaconFries » Sun Jan 21, 2018 3:20 am

All possible answers(s) to your 1st post see the url.
Emails are not arriving in my inbox...
The email is sent but I do not see the success page
The auto responder option does not send the message to email entered in the form.
Forms FAQ

For the 2nd.
You can use Form Validation
Form Validation

User avatar
Pablo
 
Posts: 12202
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by Pablo » Sun Jan 21, 2018 8:27 am

Did you enable 'process variables in success page'?

Note that I cannot see what you have done based on the HTML code only.
To be able to help you I also need your (stripped) project file.

User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 2:14 pm

Thanks Bacon fries and Pablo. I am getting ready for church and will study your suggestions. Yes, Bacon fries, duh, of course I should not have put a minimum on validation. I wasn't thinking!

Later

User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 2:40 pm

I have a few minutes before my wife is ready so... I just checked email for perhaps something in Spam.
And Baconfries, I realized that I had set a minimum in validation. Duhh, brain lapse. Thanks for the reminder.

Later, I will send Pablo what he has requested.

Thanks to both of you. Baconfries, how are your eyes doing lately. Mine have started getting worse with all the computer work. I can miss things right in front of me. Terrible!!!

User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 3:03 pm

Still waiting on wife....

Member Contact Info Updater Page - Copy.wbs is now in the folder. It was created with the latest V12. I have not fixed the minimum validation problem yet but I am aware of it.

I received this to the reply address: (Obviously it is in text format rather than CSV.) I do not know why it came but my test did not.

Values submitted from web site form:
Firstname : test
Lastname : test
Spouse : test
Siphone : test
Awayphone : test
Cellphone : test
Propnumber : test
Enaddress : test
Directions : test
Email : tes@test.com

Thanks

User avatar
Pablo
 
Posts: 12202
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by Pablo » Sun Jan 21, 2018 4:07 pm

I received this to the reply address: (Obviously it is in text format rather than CSV.) I do not know why it came but my test did not.
This was my test.

So this indicates that the form is working.

User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 5:40 pm

I do not understand why my tests are not showing up. I have used one of my gmail addresses so I will try another. I just tried a Comcast email address and it did not work either.

Thanks
Last edited by bry on Sun Jan 21, 2018 5:45 pm, edited 1 time in total.

User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 5:44 pm

The Success page is showing up even though I do not fill in every space which is good, but I am not seeing the variables. Pablo, did you see the variables you entered when you got the success page??

Thanks

User avatar
Pablo
 
Posts: 12202
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by Pablo » Sun Jan 21, 2018 5:52 pm

Pablo, did you see the variables you entered when you got the success page??
No, that is why I asked: Did you enable 'process variables in success page'?

User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 7:05 pm

Thanks Pablo, I have lost the place where I enable the variables. I have redone this several times and I have checked that box previously, but now I can't find it. Please tell me that path.

Plus, now for some reason, I must enter every info space or I get the error page. I do not have any validations checked.

I added the new wbs file to folder - demoupdaterform.wbs

Using 12.3.1

Thanks

User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 7:29 pm

I found the box for enabling variables and yes it is checked. For others, right click your form in WB, then Object Properties, Advanced, and Miscellaneous.

User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 7:40 pm

For some reason, the Spouse line variable is not showing. All others work. Also, it acts like validation is required for all spaces again. I do not have any validation set.

http://www.test12.info/membercontactinf ... /index.php

User avatar
bry
 
 
Posts: 263
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:44 pm

Re: Form not sending to email and success page not working

Post by bry » Sun Jan 21, 2018 7:59 pm

I have also noticed that in the form 10 fields of info, the last three do not require any info and I will still get the success page. But if I leave out any info from the first 7 fields, then I get the error page. All of the validations are set exactly the same.

http://www.test12.info/membercontactinf ... /index.php

How can this be???

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests