Preview not working

Issues related to previewing and publishing your web site.
TonyC
 
 
Posts: 21
Joined: Sat Nov 04, 2017 11:11 am

Preview not working

Post by TonyC » Fri May 03, 2019 8:01 am

I have a number of websites built with WYSIWYG Webbuilder. the preview is working on all but one site.
On this site www.le-duc-gite.com the information box shows up for a couple of seconds then goes off and nothing more. Publishing works perfectly.

I have two laptops, so I tried to preview this site with my second laptop and the preview works. I thought maybe the file was corrupted in the first laptop so I copied the one from my second laptop and pasted it into my other laptop and found the site doesn't preview on this computer.

I downloaded and installed Webbuilder again... no difference.

I really don't know what to try next, any suggestions anybody??

User avatar
Pablo
 
Posts: 15941
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Preview not working

Post by Pablo » Fri May 03, 2019 9:08 am

Maybe you did not enable 'preview entire website'?

Related tutorial:
http://wysiwygwebbuilder.com/preview.html

TonyC
 
 
Posts: 21
Joined: Sat Nov 04, 2017 11:11 am

Re: Preview not working

Post by TonyC » Fri May 03, 2019 9:17 am

Tried that, still doesn't preview.

User avatar
Pablo
 
Posts: 15941
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Preview not working

Post by Pablo » Fri May 03, 2019 9:32 am

Maybe your firewall or virus scanner blocks the page?
Or maybe you have added scripts to the page that require the page to be online?

Note that my virus scanner also blocks the page, so you may have added something to trigger this.

TonyC
 
 
Posts: 21
Joined: Sat Nov 04, 2017 11:11 am

Re: Preview not working

Post by TonyC » Fri May 03, 2019 10:33 am

I haven't changed anything on the site since last year.

If it were the firewall I would have thought that the other sites wouldn't have previewed either

Thanks for the thoughts

TonyC
 
 
Posts: 21
Joined: Sat Nov 04, 2017 11:11 am

Re: Preview not working

Post by TonyC » Fri May 03, 2019 10:40 am

OK so I just copied the file on to a memory stick ran it on the other computer and it previews fine.

I assume it must be the computer, but I don't understand how it is only affecting one website!!

User avatar
Pablo
 
Posts: 15941
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Preview not working

Post by Pablo » Fri May 03, 2019 11:12 am

Did you add any custom/third party scripts to the page?

TonyC
 
 
Posts: 21
Joined: Sat Nov 04, 2017 11:11 am

Re: Preview not working

Post by TonyC » Fri May 03, 2019 11:24 am

No. Nothing new added since last year

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4470
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: Preview not working

Post by BaconFries » Fri May 03, 2019 11:40 am

As Pablos question... You have added custom scripts to the HTML they are the stats counter, Google Map and a cookie script. Please remove these and reinsert one by one this will try and eliminate if any are the cause to your issue. I would also check that all of these scripts are valid before using as the Google Map code has breaks in the code.

User avatar
Pablo
 
Posts: 15941
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Preview not working

Post by Pablo » Fri May 03, 2019 12:15 pm

No. Nothing new added since last year
But maybe your firewall/virusscanner has been updated and now blocks the content?

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4470
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: Preview not working

Post by BaconFries » Fri May 03, 2019 2:29 pm

Again viewing the source you have a index.js file on your server instead of a index.html or .php. This should not be there and indicates a configuration issue on the server. It could also be you have enabled 'generate external JS file in Tools->Options->HTML.
Either change the server configuration or disable 'generate external JS file' in Tools->Options->HTML and see if that helps.

TonyC
 
 
Posts: 21
Joined: Sat Nov 04, 2017 11:11 am

Re: Preview not working

Post by TonyC » Fri May 03, 2019 2:50 pm

OK Thanks for all your suggestions, I will give them a try as this works on another laptop I think some can be discounted but I'll try anyway
Thanks again, will let you kkow how I get on

TonyC
 
 
Posts: 21
Joined: Sat Nov 04, 2017 11:11 am

Re: Preview not working

Post by TonyC » Sat May 04, 2019 6:46 am

Thanks for all your suggestions.
I have tried them all and nothing solves the problem.

enabled 'preview entire website'
The Firewall - WYSIWYG is allowed through, turned off to test
Virus scanner - allowed through, turned off to test
Removed the "index.js" file
Removed Google Map and a cookie script & Statcounter and Google verification and tested.

Thanks for any other suggestions

It doesn't seem logical to me that my other sites preview OK but this one doesn't and that le-duc-gite.com previews from a copy of the file on a memory stick in another computer.

User avatar
Pablo
 
Posts: 15941
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Preview not working

Post by Pablo » Sat May 04, 2019 7:21 am

My firewall blocks your website so I cannot see what you have done. But the fact that it is blocked makes me think that there is some code on the page that flagged it as suspicious.

Also note that if the page contains links to https scripts (like Google, Facebook) then it may take a while before the browser loads the page in local preview.

TonyC
 
 
Posts: 21
Joined: Sat Nov 04, 2017 11:11 am

Re: Preview not working

Post by TonyC » Sat May 04, 2019 7:40 am

I thought that the preview would open and just the scripts would take time to preview.

If I sent you a zipped folder of the site would you be able to have see more?

Thanks

Post Reply