hyperlink not working used master page

Issues related to previewing and publishing your web site.
multiplone1
 
 
Posts: 12
Joined: Wed Feb 13, 2019 12:51 pm

hyperlink not working used master page

Post by multiplone1 » Mon Apr 15, 2019 8:14 am

using the master page function, in the central body, added, hyperlinks do not work, be they internal to the site or to an external address, and even many scripts are not working.

https://www.sottosopratorino.it

the link to the information form (form) and the google script to enlarge the image do not work.
the links of the master page (Via mazzini 54 .., www.sottosopratorino.it) work

User avatar
Pablo
 
Posts: 15932
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: hyperlink not working used master page

Post by Pablo » Mon Apr 15, 2019 8:54 am

You have added invalid HTML code to the page.
For example, the code is Html3 is incomplete.
Also, there is as duplicated body container.

Please remove all custom code and then try again.

multiplone1
 
 
Posts: 12
Joined: Wed Feb 13, 2019 12:51 pm

Re: hyperlink not working used master page

Post by multiplone1 » Mon Apr 15, 2019 11:13 am

solved, in the pop-up of the master page, the flag must be removed, at the voice: the embedded page is a level

thanks

multiplone1
 
 
Posts: 12
Joined: Wed Feb 13, 2019 12:51 pm

Re: hyperlink not working used master page

Post by multiplone1 » Mon Apr 15, 2019 11:48 am

Unfortunately I have not solved, if I remove the flag, link and script work, but the drop-down menu is hidden, if I leave flagged the item is in the foreground, but the links do not work

User avatar
Pablo
 
Posts: 15932
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: hyperlink not working used master page

Post by Pablo » Mon Apr 15, 2019 12:29 pm

Please remove all custom code. The code you have added in not valid. it makes the entire page invalid.
https://validator.w3.org/nu/?doc=https% ... rino.it%2F

multiplone1
 
 
Posts: 12
Joined: Wed Feb 13, 2019 12:51 pm

Re: hyperlink not working used master page

Post by multiplone1 » Mon Apr 15, 2019 2:39 pm

I deleted google maps and the double div id, but the hyperlink still doesn't work when the box (embedded page is a level) is flagged

this is the test page

https://www.sottosopratorino.it/Abbigliamento.html

User avatar
Pablo
 
Posts: 15932
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: hyperlink not working used master page

Post by Pablo » Mon Apr 15, 2019 2:42 pm

I'm sorry, but the page still has errors:
https://validator.w3.org/nu/?doc=https% ... mento.html

Please remove all code you have added yourself.

multiplone1
 
 
Posts: 12
Joined: Wed Feb 13, 2019 12:51 pm

Re: hyperlink not working used master page

Post by multiplone1 » Tue Apr 16, 2019 7:30 am

hi, I tried to delete everything leaving only the background of the central body and the text with the hyperlink and it doesn't work https://www.sottosopratorino.it/Intimo.html.

If it could be useful I had taken the old page where I had deleted the header and the footer, with the central body already inserted and only after I had inserted the master-page

If instead I delete everything, I insert the master page and copy the central part (with errors) everything works
https://www.sottosopratorino.it/Abbigliamento.html


p.s. Unfortunately the drop-down menu is not displayed correctly and therefore I am forced to move back the central box, and the hyperlink returns to not working

User avatar
Pablo
 
Posts: 15932
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: hyperlink not working used master page

Post by Pablo » Tue Apr 16, 2019 8:18 am

Note that the master page is on top of everything else. So, everything under it cannot be clicked.

Also, there are still errors. Please fix your code.

multiplone1
 
 
Posts: 12
Joined: Wed Feb 13, 2019 12:51 pm

Re: hyperlink not working used master page

Post by multiplone1 » Thu Apr 18, 2019 12:25 pm

:( :( :( :(

it is not a good answer.

User avatar
Pablo
 
Posts: 15932
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: hyperlink not working used master page

Post by Pablo » Thu Apr 18, 2019 1:32 pm

Did you move the master to the back?

multiplone1
 
 
Posts: 12
Joined: Wed Feb 13, 2019 12:51 pm

Re: hyperlink not working used master page

Post by multiplone1 » Sun May 05, 2019 3:42 pm

Yes, but I think the masterpage function has a bug, the program considers the master page as a level and does not activate the links of the current page (which it considers a sub-level), whether they are contained in a text, in an HTML or as a link to an image.
Using the master page is useful to avoid modifying all the pages especially when modifying the menu but in this way it is unusable
I tried to move the master page into the background but this point is the menu that disappears behind the current page (same effect as removing the level flag from the general properties of the master page)

User avatar
Pablo
 
Posts: 15932
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: hyperlink not working used master page

Post by Pablo » Sun May 05, 2019 4:56 pm

Yes, but I think the masterpage function has a bug, the program considers the master page as a level and does not activate the links of the current page (which it considers a sub-level), whether they are contained in a text, in an HTML or as a link to an image.
This is not a bug. The master page cannot be edited from the content page. If you want to make changes to the master page then you will need to edit the page itself.

multiplone1
 
 
Posts: 12
Joined: Wed Feb 13, 2019 12:51 pm

Re: hyperlink not working used master page

Post by multiplone1 » Sun May 12, 2019 1:34 pm

Then it is a useless function and I regret having paid a further update

User avatar
Pablo
 
Posts: 15932
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: hyperlink not working used master page

Post by Pablo » Sun May 12, 2019 3:11 pm

Why is it useless? This is one of the most frequently used feature of the software.
You can update the master by opening the master page itself.
It would be risky if you could edit it directly from the content page, because an accidental change in the master page would affect all pages.

Post Reply