switched to hostmetro cannot load my site

Issues related to previewing and publishing your web site.
brianluce
 
 
Posts: 23
Joined: Thu Jan 24, 2019 11:20 pm

switched to hostmetro cannot load my site

Post by brianluce » Fri Jan 25, 2019 12:08 am

I have w7.6.4 and recently switched from 1&1 to hostmetro (big mistake). My page won't load, hostmetro said it's wysiwyg's fault. They said my 7.6.4 is probably too old. Can anyone suggest a fix to load my site. Hostmetro says they cannot do anything. my version just has FTP, it doesn't say SFTP. Is that the problem? Here's the last email they sent:
<<<<<<<<<<<Apologies for the inconvenience and I can understand your frustration.
At the moment we're not seeing recent FTP connection attempts from your network IP.
The few connections attempts we do see are failing due to invalid passwords.
~
metro709 # grep 68.6.73.69 /var/log/messages
Jan 23 01:29:10 metro709 pure-ftpd: (?@68.6.73.69) [INFO] New connection from 68.6.73.69
Jan 23 01:29:14 metro709 pure-ftpd: (?@68.6.73.69) [WARNING] Authentication failed for user [villboh]
Jan 23 01:29:14 metro709 pure-ftpd: (?@68.6.73.69) [INFO] Logout.
Jan 23 01:30:17 metro709 pure-ftpd: (?@68.6.73.69) [INFO] New connection from 68.6.73.69
Jan 23 01:30:22 metro709 pure-ftpd: (?@68.6.73.69) [WARNING] Authentication failed for user [villboh]
Jan 23 01:30:22 metro709 pure-ftpd: (?@68.6.73.69) [INFO] Logout.
~
We have confirmed SFTP over filezilla on your account is working properly.
I went ahead and uploaded our SFTP test results within the attachment.
If the application is a bit older it may not support SFTP.
I would recommend creating a custom FTP account within your cPanel > FTP accounts section and assign it to the appropriate domains document root.
Then use the following standard port 21 custom FTP account config in your FTP client.
Host: metro709.hostmetro.com
Port: 21
Protocol: FTP
Encryption: Require explicit FTP over TLS
Logon Type: Normal
Username: user@yourdomain.com
Password: Password you set up
Unfortunately we don't offer prorated refunds for early account cancellations.
You can review the full refund policy below.
https://www.hostmetro.com/billing-terms.html#refunds
We are more than happy to try our best to help with your specific FTP software.
If you wouldn't mind providing us a direct link to download the software we can run some more tests from our end.
Regards,
Mike M
http://hostmetro.com

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4635
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by BaconFries » Fri Jan 25, 2019 12:46 am

First please note that WB7 is no longer support due to it being extremely old. We cannot really assist with server issues. If your host now requires you to now use sftp then you will need to use a external program such as Filezilla to upload your files. Again we cant offer assistance on its use. Also note that your issue is not directly with the program but your hosts requirements.

User avatar
crispy68
 
 
Posts: 563
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by crispy68 » Fri Jan 25, 2019 12:47 am

Well one thing they mentioned is the attempts to connect are due to an invalid password. If that's the case, then obviously nothing is getting uploaded. I would think that normal FTP would still work but if not, I would recommend simply using FileZilla to upload your files. I've always used this personally.
Last edited by crispy68 on Fri Jan 25, 2019 12:47 am, edited 1 time in total.

brianluce
 
 
Posts: 23
Joined: Thu Jan 24, 2019 11:20 pm

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by brianluce » Fri Jan 25, 2019 12:47 am

Does the newer version of wysiwyg have SFTP? It's no problem to upgrade if that's all I nee to do.

brianluce
 
 
Posts: 23
Joined: Thu Jan 24, 2019 11:20 pm

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by brianluce » Fri Jan 25, 2019 12:48 am

I never heard of FileZilla, is there a tutorial for using it with wysiwyg?

User avatar
crispy68
 
 
Posts: 563
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by crispy68 » Fri Jan 25, 2019 12:50 am

https://filezilla-project.org/

It's free. There is plenty of documentation on the website. It may look a bit intimidating, but its not for what you will need. If you decide to use it, feel free to reach out to me at ron@wizbangwebdesign.com

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4635
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by BaconFries » Fri Jan 25, 2019 1:04 am

If you upgrade to the latest version it will still use FTP to upload your files. To be able to use SFTP you will need purchase the following SFTP
extension (Paid) to use SFTP.

brianluce
 
 
Posts: 23
Joined: Thu Jan 24, 2019 11:20 pm

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by brianluce » Fri Jan 25, 2019 1:37 am

Baconfries, I can buy that extension, it's only $10. I'll be able to publish my site if I get it?

User avatar
crispy68
 
 
Posts: 563
Joined: Thu Oct 23, 2014 12:43 am
Location: Acworth, GA
Contact:

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by crispy68 » Fri Jan 25, 2019 1:42 am

I would try the demo of it first to see if it will work; however, it does say on the purchase page that it is for versions 11.2 and newer so it doesnt look like it will work.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4635
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by BaconFries » Fri Jan 25, 2019 2:06 am

As crispys reply the extension is for version 11.2 and above only so it will not work with the unsupported WB7.

brianluce
 
 
Posts: 23
Joined: Thu Jan 24, 2019 11:20 pm

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by brianluce » Fri Jan 25, 2019 3:47 am

Okay that flozilla thing is far too confusing so I need version 11 and the extensioin for SFTP. And someone link me to the version to purchase? Thanks for you help in advance, this is a business website and we cannot make any money without our site because all the customers come off the web.

User avatar
BaconFries
 
 
Posts: 4635
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:32 pm

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by BaconFries » Fri Jan 25, 2019 4:21 am

Sorry WB11 is no longer for sale. Where it is written the extension requires WB11 means to be able to use you must already have a licenced (paid) copy of it or higher to use. This means you are required to purchase WB14 with the extension (if you wish). You can download the latest build of the program at the following Download and to buy at Purchase note you may be eligible to a discount when you buy read from "Upgrade with discount..." To purchase the SFTP see the following SecureFTP

brianluce
 
 
Posts: 23
Joined: Thu Jan 24, 2019 11:20 pm

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by brianluce » Fri Jan 25, 2019 5:41 am

I purchased the latest version and the sftp expention and still failing to publish. I'm on my 9th hour today of trying to publish my site and it just keeps failing. Can anyone help? Hostmetro is the worst!!!! Here's the message it gave:
*** START OF PUBLISH ***
Scanning publish folder...
Found 5 file(s).
Processing files...
Transfering 5 file(s) using SFTP with SSH2 (Secure Shell)
Connecting to metro709.hostmetro.com (Attempt 1 of 3)
SecureFtpLog:
AuthenticatePw:
DllDate: Jan 31 2018
SecureFtpVersion: 9.5.0.72
UnlockPrefix: PBLVND.CB1072018
Architecture: Little Endian; 64-bit
Language: Visual C++ 2015 / x64
VerboseLogging: 0
authenticatePw:
Component successfully unlocked using purchased unlock code.
sshAuthenticatePw:
requestUserAuthService:
sendServiceRequest:
svcName: ssh-userauth
SentServiceReq: ssh-userauth
--sendServiceRequest
ssh-userauth service accepted.
--requestUserAuthService
AuthMethods: publickey,gssapi-keyex,gssapi-with-mic,password
passwordAuth:
Sent login/password
Error reading password userauth response.
userauth_response: Socket operation timeout.
--passwordAuth
--sshAuthenticatePw
--authenticatePw
Failed.
--AuthenticatePw
--SecureFtpLog

Removing temporary files...
Publish failed!
*** END OF PUBLISH ***

brianluce
 
 
Posts: 23
Joined: Thu Jan 24, 2019 11:20 pm

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by brianluce » Fri Jan 25, 2019 5:46 am

Here's the settings on the wysiwyg
https://i.postimg.cc/Y9c2DTNh/Screenshot-5.png

User avatar
Pablo
 
Posts: 17633
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: switched to hostmetro cannot load my site

Post by Pablo » Fri Jan 25, 2019 7:24 am

Maybe your firewall blocks the connection?
Did you add web builder to the exception list of your firewall?

Also, are you sure the entered username/password is correct.
Sometimes web hosts change the password without notifying you.

Post Reply