Wrong display of h3 after update dutch version of 23-9-17

Issues related to previewing and publishing your web site.
Post Reply
User avatar
Fender
 
 
Posts: 71
Joined: Sun Oct 16, 2011 11:01 am

Wrong display of h3 after update dutch version of 23-9-17

Post by Fender » Sun Sep 24, 2017 5:13 pm

After update 23-9-17 the preview of the website display a bold version of the h3font instead of normal.
I opened an old version of the site in WYSIWYG11 and the preview of the h3font was normal so it is not browser related.
If I don't asign the heading h3 the preview of the font is normal.
I use Tahoma 11punten
What is going on?

with regards
Fender

User avatar
Pablo
 
Posts: 20141
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Wrong display of h3 after update dutch version of 23-9-17

Post by Pablo » Sun Sep 24, 2017 5:14 pm

I don't think this has anything to do with the update.
To be able to help you I need to see what you have done.

User avatar
Fender
 
 
Posts: 71
Joined: Sun Oct 16, 2011 11:01 am

Re: Wrong display of h3 after update dutch version of 23-9-17

Post by Fender » Sun Sep 24, 2017 5:21 pm

Just loaded my wbsfile and made a preview, I also loaded 2 other projects to preview, no corrections same wrong display H3font
Just made a new sample page with only some words with h3 same result in preview.
Maybe this helps; if I inspect the line of the h3 there is not a fontweight normal asigned in the regels

User avatar
Pablo
 
Posts: 20141
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Wrong display of h3 after update dutch version of 23-9-17

Post by Pablo » Sun Sep 24, 2017 5:52 pm

What is the URL of the page?
Where on the page do I need to look?
What are your settings?

Please be more specific.

User avatar
Fender
 
 
Posts: 71
Joined: Sun Oct 16, 2011 11:01 am

Re: Wrong display of h3 after update dutch version of 23-9-17

Post by Fender » Sun Sep 24, 2017 6:06 pm

http://fileshare.link/f0304f56a6b208b1/H3problem.wbs
It has nothing to do with my published website.
The problem is when I load my wbs file.
I made an one page project where you can see what is happening
I mailed the wbs to you because fileshare doesn,t work as it should.
I'll wait for your answer.

User avatar
Pablo
 
Posts: 20141
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Wrong display of h3 after update dutch version of 23-9-17

Post by Pablo » Sun Sep 24, 2017 8:24 pm

The reason why the font is bold is because this is default browser behavior. Browsers set the font-weight of <H3> to bold when it is undefined.
https://www.w3schools.com/tags/tag_hn.asp
You will need to update the h3 style and set the font-weight to 'normal' to override this.

There are 3 states for the font-weight in styles:
Bold: <empty> (font-weight is undefined, defaults to bold in most browsers)
Bold: True (font-weight = bold)
Bold: False (font-weight = normal)

In previous versions of WWB the font-weight was always set to 'normal' even if it was undefined. This was wrong and that is why it has been fixed.
This change important to be able to use Google Fonts with different font-weights in styles. This was previous not possible because of the wrong implementation of the 'undefined' state.

User avatar
Fender
 
 
Posts: 71
Joined: Sun Oct 16, 2011 11:01 am

Re: Wrong display of h3 after update dutch version of 23-9-17

Post by Fender » Sun Sep 24, 2017 8:40 pm

Thanks for your time to sort this out en explain to me.
I changed the weight in the stylemanager to false and now everything is as it should be.

with regards
Fender

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests