Ik weet het niet meer. Breekpunten

Dit forum is bedoeld voor vragen met betrekking tot WYSIWYG Web Builder.
Post Reply
Joske13
 
 
Posts: 31
Joined: Sun Jun 16, 2013 8:41 am
Location: Dongen
Contact:

Ik weet het niet meer. Breekpunten

Post by Joske13 » Mon Sep 13, 2021 8:47 pm

Hoi.

Ik heb de vraag eerder gesteld en kreeg toen as antwoord dat er data buiten het "scherm" zou staan.

Even een kleine inleiding.

Ik heb even een klein uitstapje gemaakt naar een andere webbuilder.
Daarmee kon ik in no-time een mooie(re) website bouwen.
Maar omdat die te simpel was, kon ik er verder ook niets mee. (video's, gastenboek, en dergelijke)

Dus besloot ik toch terug te gaan naar "WYSIWYG web builder".

Alleen heb ik nu 6 pagina's en 1 materpagina.
En daarvan gedragen zich er 2 anders op mijn Android telefoon.

" http://www.elshout-natuurfotografie.nl/index.html " en " http://www.elshout-natuurfotografie.nl/foto.html " breken niet op mijn Android.
Als ik ze echter bekijk op mijn pc scherm en ik wijzig het formaat van mijn browser, dan breken ze wel???

Overigens staan de "breakpoints" nu op 768, nadat ik vanalles geprobeerd heb.

Naar mijn menig moet hij dan gebroken zijn op een telefoonschermpje. (veel minder dan 768)
En alle instellingen zijn bij alle 6 de pagina's gelijk.
Naar mijn mening staat er niets buiten het bereik (359 x 999)

Ik ben al een hele poos bezig om alles te controleren en proberen, maar ik krijg het niet goed.
Maar wat doe ik fout???



Bij voorbaat dank voor je reactie.

Jos
www.elshuout-natuurfotografie.nl

Joske13
 
 
Posts: 31
Joined: Sun Jun 16, 2013 8:41 am
Location: Dongen
Contact:

Re: Ik weet het niet meer. Breekpunten

Post by Joske13 » Mon Sep 13, 2021 9:11 pm

Update.

Ik heb de banamingen in de "object manager" gewijzigd zodat ALLES nu een unieke naam heeft.
dat lijkt wel wat op te lossen, alleen zit de pagina http://www.elshout-natuurfotografie.nl/foto.html nu weer niet vast.
Ik kan hem dus verschuiven, wat ook weer niet wenselijk is.

En ik kan niets vinden wat buiten het bereik van 359x1000 zou staan.

User avatar
Pablo
 
Posts: 24810
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Ik weet het niet meer. Breekpunten

Post by Pablo » Tue Sep 14, 2021 6:33 am

In tegenstelling tot andere web design software, heeft WYSIWYG Web Builder meerdere opties om responsive websites te maken.
Het lijkt erop dat je hebt gekozen voor 'fixed/absolute layout met breakpoints.
In dat geval moet je voor elke scherm grootte de layout aanpassen.
Als je kiest voor flexible layout (met layout grids of flex box) dan past de layout zich vanzelf aan.

Ik kan aan de gepubliceerde website niet zien wat je precies hebt gedaan, ik zie alleen de HTML.
Aangezien de software duizenden opties heeft en miljoenen mogelijke combinaties, heb ik om je te kunnen helpen een DEMO project nodig zodat ik alle instellen kan zien.

Voor tips, zie ook "There is a large is empty space at the bottom or right side of my page" in de FAQ:
viewtopic.php?f=10&t=63817

User avatar
basstuuk
 
 
Posts: 136
Joined: Fri Apr 03, 2009 10:55 am
Location: Zoetermeer
Contact:

Re: Ik weet het niet meer. Breekpunten

Post by basstuuk » Tue Sep 14, 2021 3:37 pm

Hallo,
Je kan het beste met 4 breekpoints werken als je pagina's 1366 groot zijn
1024 768 480 320
Groet Bas
Ps Ik werk hoofdzakelijk met Layout Grid

Joske13
 
 
Posts: 31
Joined: Sun Jun 16, 2013 8:41 am
Location: Dongen
Contact:

Re: Ik weet het niet meer. Breekpunten

Post by Joske13 » Thu Sep 16, 2021 7:08 pm

Beide hartelijk dank voor jullie reactie.
basstuuk wrote:
Tue Sep 14, 2021 3:37 pm
Je kan het beste met 4 breekpoints werken als je pagina's 1366 groot zijn
1024 768 480 320
Ik ben een beetje bang dat dat erg veel werk gaat worden.
Ik wil een website bouwen met nogal wat pagina's. En hoe meer breekpunten, hoe meer onderhoud.

En als er dan eens iets mis is, dan weet ik helemaal niet meer waar ik zoeken moet. (ben ik bang)


Jos

User avatar
Pablo
 
Posts: 24810
Joined: Tue Mar 28, 2006 12:00 pm
Location: Europe
Contact:

Re: Ik weet het niet meer. Breekpunten

Post by Pablo » Thu Sep 16, 2021 8:15 pm

Dan kun je beter overstappen op flexible layouts (met layout grids) dan heb je minder werk.
Meestal heb je dan geen breekpunten nodig.

User avatar
basstuuk
 
 
Posts: 136
Joined: Fri Apr 03, 2009 10:55 am
Location: Zoetermeer
Contact:

Re: Ik weet het niet meer. Breekpunten

Post by basstuuk » Fri Sep 17, 2021 2:58 pm

Misschien moet je het toch maar eens proberen om een kleine website te bouwen met layoud Grids en breakpoints.
B.v 1 masterpage en 1 index.
Dan kan je heel makkelijk controleren of het met alle telefoons werkt.
Je kan je breakpoints beheren voor elke pagina apart of je kan kiezen voor welke pagina alle breakpoints.
Ik denk dat het niets uitmaakt of je 1 pagina hebt of 100.
Ik neem aan dat je niet alle pagina's tegelijkertijd gaat aanpassen.
Groet Bas

Joske13
 
 
Posts: 31
Joined: Sun Jun 16, 2013 8:41 am
Location: Dongen
Contact:

Re: Ik weet het niet meer. Breekpunten

Post by Joske13 » Sun Sep 19, 2021 7:51 pm

Allereerst hartelijk dank.

Ik denk dat ik toch idd eerst maar een test-site ga maken om de flexible layouts te proberen.
Eens kijken wat dat brengt.

Wat ik nu heb ziet er goed uit op mijn laptop, maar op mijn pc heb ik een groter scherm (2560x144) en dan is de website weer erg klein.
Dus een breekpunt erbij. Terwijl ik dat eigenlijk niet wil.

Dus ik ga het proberen.

Nogmaals dank.

Post Reply